Zoek naar een specifieke wijn...


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


130 resultaten gevonden.

Blaauwklippen Wine Estate

- - Zuid-Afrika

Inspired by the past. Passionate about the future.
Opgericht in 1682, in Stellenbosch, is Blaauwklippen een ecologisch en sociaal bewust wijnhuis dat het wijnerfgoed, maar ook de ‘innovaties in wijn’ deelt met liefhebbers wereldwijd. Blaauwklippen stelt zich ten doel ‘uitstekende wijnen te produceren’, ‘wijntoerisme verder te ontwikkelen en te laten groeien’, om daarmee ‘succesvol te zijn voor zowel de mensen als de onderneming’. Blaauwklippen streeft er naar internationaal gerenommeerde terroir wijnen te produceren en als een van de eerste wijn- en ‘hospitality’-bestemmingen, een onvergetelijke ervaring te creëren.

Blaauwklippen Wine Estate


Blaauwklippen - Cultivar Selection Malbec

Malbec

2016 - rood - Stellenbosch

Na de pluk (met de hand) en het transport naar de wijnkelder, startte, na twee dagen van koude macératie (voorweken), de natuurlijke fermentatie in stalen tanks. Regelmatige pomp-overs, genereerden maximale kleur-, geur- en tannine-extractie. De wijn rijpte vervolgens negen maanden in kleine eiken vaten.

Hartige, vlezige notities combineren met rijke pruim-, kers- en blauwe bes-aroma's. Weelderige chocolade- en zoethoutnuances worden ondersteund door de soepele, fluweelzachte tannines, een aangenaam mondgevoel en een romige afwerking. Een excellente aanvulling op elk (op houtskool) gegrilld vleesgerecht, bobotie, etc.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Blaauwklippen - Vineyard Selection Cabriolet

blend

2015 - rood - Stellenbosch

Cabriolet is een blend van Shiraz (39%), Merlot (36%), Cabernet Sauvignon (15%) en Petit Verdot (10%). De fermentatie van het fruit kwam spontaan op gang in stalen tanks en houten vaten. Na deze fermentatie bleven druivenschil en sap nog zo’n twee weken met elkaar in contact, om vervolgens te worden geperst. Daarna vond verdere rijping gedurende 24 maanden plaats in eikenhouten vaten van 225 en 300 liter.

Donkere bessen met kruiden van zoethout en donkere chocolade combineren met tonen van peper, koriander en fruitcake. Krijtachtige tannines eindigen met een stevig mondgevoel en een volle textuur.
Cabriolet is een perfecte aanvulling op geroosterd vleesgerechten en wild, maar ook een prachtige metgezel voor een braai (bbq), of gerijpte harde kazen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Blaauwklippen - Vineyard Selection Zinfandel

Zinfandel

2015 - rood - Stellenbosch

Fermentatie van deze 100% Zinfandel kwam spontaan op gang onder invloed van de natuurlijk aanwezige gist. De wijn rijpte 20 maanden in Frans en Roemeens eiken vaten.

Aroma’s van pruimen, maar ook van tabak combineren met een neus vol met weelderige hints van fruitcakekruiden en rijpe, zure kersen. Een textuur met krijtachtige tannines eindigt in een lange afdronk vol met aroma’s.
Deze Zinfandel past perfect bij een mooi stuk vlees, wild, maar bij medium rijpe kazen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Blaauwklippen - Vineyard selection Zinfandel NLH (dessertwijn)

Zinfandel

2012 - rood - Stellenbosch

Met aroma’s van black forest cake, kers, chocolade, crème, melasse, marmite, kruiden en zoete tabak, levert deze Zinfandel NLH (Nobel Late Harvest)dessertwijn een siroopachtig palet met zoete kersen, pruim, karamel, drop en dadels. De fermentatie vond (deels) plaats ‘sur lie’ en werd vervolmaakt in nieuwe, Frans eiken vaten; 10 maanden.

Deze (dessert)wijn is, in tegenstelling tot 'normaal', gemaakt van een rode (Zinfandel-)druif. Ze past perfect bij rijpe kazen, blauwe kaas en ‘echt’ pure chocolade en houdt stand ten opzichte van de meest intense smaken. (Inhoud per fles: 0,375 l.)

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Blaauwklippen - Vineyard Selection Zinfandel

Zinfandel

2017 - wit - Stellenbosch

Na de pluk werden de druiven licht geperst voor een optimale kleur-, smaak- en aromatische alcoholextractie. Het sap werd 24 uur met rust gelaten waarna natuurlijke fermentatie in stalen tanks spontaan startte. Hierdoor bleven de aroma’s goed bewaard. Het 3 maanden durende contact met de droesem, na fermentatie, gaf de wijn een weelderige textuur.

Weelderige aardbeien-met-room-notities met minerale citrus- en verse steenfruittonen in de neus. De sappige zuurgraad aangevuld met een fluwelen textuur en een romig palet, leiden naar een mooie, aromatische afdronk.
Deze witte Zinfandel past bij alle visgerechten maar is ook een zeer aangename metgezel bij een zomerpicknick, of een mooie zonsondergang.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert Wijne

- - Zuid-Afrika

Anthonij Rupert startte op de wijnboederij L’Ormarins in Franschhoek. Na zijn overlijden in 2001 nam Johann Rupert in 2003 de estate over en vernoemde deze naar zijn overleden broer: Anthonij Rupert Wijne. Johann bouwde de uiterst moderne wijnkelder waarmee de winery evolueerde tot prestigieuze ‘estate’ en een succesvolle onderneming. Anthonij Rupert Wijne focust op terroir specifieke wijnen. Het is dan ook exact om die reden dat men inmiddels een indrukwekkende portfolio aan wijnboerderijen heeft opgebouwd; allemaal locaties waar de beste druiven groeien. L’Ormarins in Franschhoek, Rooderust in Darling, Riebeeksrivier in Swartland en Altima in Elandskloof. Elke locatie biedt de beste (druiven-)ras-specifieke condities, om te voldoen aan de vereisten van de verschillende Anthonij Rupert labels.

Anthonij Rupert Wijne


Anthonij Rupert - Terra Del Capo Sangiovese

Sangiovese

2014 - rood - Darling

De Sangiovese druif komt tot prachtige wasdom op de Rooderust estate. De lange, droge zomers met de koele wind vanaf de Atlantische oceaan, gecombineerd met een unieke terroir; zeeklei, bieden de perfecte condities voor geweldig fruit. De wijn rijpte 12 maanden in 500 liter Frans eiken vaten en nog eens 10 maanden ‘op de fles’.

Heldere kersen- en bosbessenaroma’s leiden naar een palet vol van sappige kersensmaken, inclusief kruidige highlights. De levendige fruitigheid; soepel, rond en overheerlijk rijp, wordt gebalanceerd door een subtiele hint van eiken. Complex en toch vriendelijk. De lange afdronk verraadt cacao.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Terrra del Capo Pinot Grigio

Pinot Grigio

2017 - wit - West-Kaap

Een ‘blend’ van drie regio’s in de West Kaap; drie terroirs die ieder een eigen karakter aan deze wijn geven. Groenekloof brengt de mooie citrustonen, het frisse zuurtje en structuur; Elandskloof, verse appel en nog meer mooie zuurtjes. L’Ormarins biedt rijke volle steenfruit-smaken. Gecombineerd: licht en (aromatisch) fris. Een bouquet van hints van steenfuit, citroen en jasmijn. Levendige, verfrissend lange afdronk. Het palet brengt structuur en balans. Een mooie ‘eet-wijn’.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Optima

blend

2012 - rood - Franschhoek

Een prachtige blend van Cabernet Sauvignon (49%), Merlot (35%), Cabernet Franc (11%) en Cinsault (5%). De druiven voor deze wijn werden geoogst ‘op’ L’Ormarins en Rooderust.
Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn textuur; van de zachte, fluweelachtige entree tot de kruidige vriendelijkheid die doordringt in de cassis-, zwart fruit- en cederhouttonen. Prachtig gelaagd, in harmonie met het fruit, ondersteund door sympathiek eiken. Alles is overduidelijk herkenbaar; niets is dominant. Rijk, genuanceerd, ‘pluche’; met een afdronk die niet lijkt te vervagen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Cape of good Hope Laing Semillon

Semillon

2014 - wit - Skurfberg mountain

De druiven voor deze Semillon groeien op Skurfberg Mountain, aan een meter hoge bush vines. Gepland in 1956 en omringd door tarwevelden, abrikozenbomen, rooibostheestruiken en fynbos. De nabijheid van de oceaan, waardoor de nachten heerlijk afkoelen en de respectabele leeftijd van de bush vines geven optimale rijpheid aan de druiven en een natuurlijk hoge zuurgraad.

Grapefruit- en citroenschilaroma's mengen met nectarine en steenfruit ‘in de neus’. Levendig citroen en grapefruit beklijven in de mond, prachtig in balans gebracht door rijke, romige eiknotities. Een brede textuur met een palet van verfrissende zuren en levendig fruit, ondersteund door een houtkarakter. Was-tonen ontwikkelen zich met de tijd. Een aanhoudende afdronk met een vleugje honingzoete rijkdom.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Cape of good Hope Serruria Chardonnay

Chardonnay

2014 - wit - Elandskloof

De druiven groeien in Elandskloof op de hellingen van Stettyn Mountain, tussen de 700 en 900 meter boven zeeniveau. Wintersneeuw, gematigde zomertemperaturen en koele nachten geven de druiven frisheid en lengte.

Het verlegen sinaasappelbloesembouquet en een vleugje kruiden brengen een fris, levendig en krachtig mondgevoel, met een uitbundige sinaasappel- en citrussmaak, gehuld in romig vanille eiken. De smaken openen zich als een pauwenstaart: eerst gereserveerd, dan uitbundig, met diepte en rijkdom. Een prachtige harmonieuze integratie van eikenhout en fruit. Lang en toch licht en helder.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Cape of good Hope Caroline

blend

2013 - wit - Franschhoek

Een typische Rhône-stijl blend van 63% Chenin Blanc, 22% Roessanne en 15% Viognier uit Riebeeksrivier, Swartland. Een klein deel (10%) van de totale opbrengst fermenteerde in nieuw, Frans eiken vaten voor meer complexiteit en structuur. De overige 90% vertoefde 9 maanden ‘on the lees’ in eiken, alvorens te worden samengevoegd en gebotteld.

Het palet is vol van rijk, rijp, honigzoet fruit: perzik en tropisch fruit, ondersteund door romig, getoast eiken. De houttonen zijn prominent aanwezig, maar blijven heerlijk in balans met het fruit. Vanuit dit mooie palet volgen lange, bevredigende karamel- en honingraattonen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Cape of good Hope Altima Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2016 - wit - Elandskloof

Elandskloof, waar de druiven groeien, met haar unieke terroir, maakt Altima tot een unieke Sauvignon Blanc. Met aroma's van limoen en grapefruit, ingetogen vijgenblad, witte peper en vuursteennuances biedt deze Sauvignon Blanc een afgerond pallet met zachtpittige limoen en volvette grapefruittonen. Het eerste mondgevoel is bedrieglijk eenvoudig, maar het ontwikkelt zich vervolgens tot een uitbundigheid waar fruit en mineraliteit zich mengen; leidend naar een lange afdronk. De wijn is nog jong, maar al wel levendig. Drinken kan nu; even opleggen wordt dubbel en dwars beloond.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Anthonij Rupert - Cape of good Hope Riebeeksrivier Western Slopes

blend

2013 - rood - Swartland

Riebeeksrivier in Swartland brengt de druiven voort voor deze prachtige blend: hoofdzakelijk Shiraz, maar ook Grenache en Carrignan. De wijn rijpte 12 tot 14 maanden in 225 l barrels (tweede en derde vulling). Daarna nog 3 jaar op de fles.

Aantrekkelijke aroma's van pittige fruitcake, zwarte kers, zwarte bes en ceder geven de blend een genuanceerde, gelaagde en zijdeachtige textuur. Vol met rijkelijk rijp zwart fruit; kers, zwarte bes en cassis. Prachtig geïntegreerd hout maakt het tot een harmonieus geheel. Tonen van sigarendoos en specerijen zijn herkenbaar, samen met een inktdiepe smaak. Een verfijnde, elegante wijn met zijdezachte tannines, een pluche weelde en een lange, aanhoudende afdronk.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Fairview Wine Farm

- - Zuid-Afrika

Fairview is boven alles een “working farm”. Het biedt onderdak aan een verzameling van micro-ondernemingen die een gemeenschappelijk doel nastreven: het produceren van ambachtelijke en duurzame producten, met een focus op wijn en kaas. Sinds 1693 is Fairview een zorgzame hoeder van haar land, met oog voor het milieu, die streeft naar een holistische leefstijl. Fairview heeft het MVO-principe volledig omarmd (zie Fairview Wines Philosophy).
Op Fairview doet men de dingen “anders”. Zo volgde eigenaar Charles Back het concept “Go where the terroir is.”; met wijngaarden in Paarl, Darling, Swartland en Stellenbosch. Ook introduceerde hij mediterrane druivenrassen als Viognier, Tempranillo, Sangiovese en Petite Sirah in de Kaap. In 2014 werd hem de The International Wine Challenge Lifetime Achievement Award toegekend.
Faiview wine farm


Fairview - Viognier

Viognier

2015 - wit - Paarl

De wijnstokken groeien op de hellingen van de Paarlberg. Na de pluk werden de trossen geperst; 60% fermenteerde in stalen tanks, 40% in Frans eiken vaten (waarvan 30% nieuw). De wijn rijpte ‘sur lie’, met een regelmatige ‘battonnage’. Beide componenten werden eerst samengevoegd en daarna gefilterd en gebotteld. De warme, droge zomer van 2015 leidde tot prachtig rijpe druiven, hetgeen deze vintage een meer tropische en nog rijkere Viognier maakte dan voorgaande jaren.

Helder, lichtgroen in het glas; krachtig steenfruit en kamperfoelie-aroma's, worden gevolgd door een vol palet met kruidige tonen en aanhoudende fruitsmaken. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld een curry met delicate kruiden en gedroogde vruchten.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Fairview - Chardonnay

Chardonnay

2015 - wit - Paarl / Darling

Deze 100% Chardonnay is een blend van twee wijngaarden. De Darling component brengt delicatesse en subtiliteit. De Paarl component geeft meer breedte als aanvulling op het markante Darling fruit. 60% van de wijn fermenteerde in roestvrij stalen tanks; 40% in Frans eiken vaten (waarvan 20% nieuw). De wijn spendeerde 5 maanden ‘sur lie’, alvorens te worden samengevoegd en gebotteld.

Bleekgeel in het glas; aroma's van delicaat eiken en jasmijnbloesem leiden tot een elegant palet met textuur en smaken van zachte kruiden en aanhoudende citrustonen. De wijn toont grote lengte en profiteert van een paar jaar in de fles.
Prachtig droog, combineert deze Chardonnay perfect met verse vis; tonijn of yellowtail kingfish, bijvoorbeeld.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Fairview - Chenin Blanc

Chenin Blanc

2016 - wit - Paarl

Het warmere klimaat en op graniet gebaseerde bodem rond de Fairview boerderij zijn het ideale terroir voor deze prachtig expressieve Chenin Blanc. Na de oogst werden de steeltjes verwijderd en de druiven (zacht) geperst. Na twee dagen rust, fermenteerde 48% van de wijn in Frans eiken vaten (225 en 500 liter; de helft nieuw). Het overige deel in stalen tanks. Voordat de twee delen werden samengevoegd en gebotteld, ‘lag’ ze nog ‘sur lie”.

Het in stalen tanks gefermenteerde deel benadrukt de vruchtensmaken van de Chenin; het in houten vaten gefermenteerde deel voegt gewicht en structuur aan het palet. Hiermee krijgt de wijn op fles een verder groeipotentieel. De wijn geeft een neus van verse appels, citrus- en tropisch fruit-notities. Het mondgevoel is complex met smaken van kweepeer, tropisch fruit en zacht hout. Met een frisse mineraliteit heeft ze een mooie lange afdronk.
De wijn komt helemaal tot zijn recht bij o.a. salades met koud vlees en wat fruit. Ze blijft echter ook recht overeind tegen gekruide gerechten
uit de Cape Malay-keuken.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Fairview - Petite Sirah

Petite Syrah

2014 - rood - Paarl

Petite Syrah, een natuurlijke kruising tussen Syrah en Peloursin werd in Frankrijk in 1880 ontdekt door François Durif. Charles Back bracht deze variëteit naar Zuid-Afrika. De druiven werden geoogst en zorgvuldig geselecteerd op een sorteertafel. Gisting vond plaats in ‘open’, Frans eiken vaten. Na een vriendelijk persing (‘basket pressed’) rijpte de wijn in 60% nieuw Frans eiken vaten, 10% in Amerikaans eiken en de overige 30% in beide soorten (2de en 3de vulling). Na 20 maanden werd ze licht gefilterd en gebotteld.

Met een inkt, donkerrode kleur, vanille-aroma’s, kerstcake en gepocheerde peer, geeft deze wijn een rijk palet, met volle, robuuste tannines en smaken van kaneel en kruiden. De intense kleur en mooie tanninestructuur maken het tot een echte bewaarwijn.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool

- -

Bloemcool is het vlaggenschip van Fairview Wine Farm. Al in 1693 werden de eerste wijnstokken geplant op de 'Bloemkoolfontein-boerderij'; het huidige Fairview. Bloemcool is dan ook een ode aan het eigen erfgoed. Het resultaat; topwijnen die slechts beperkt worden gemaakt en die rustig kunnen worden weggelegd. Na genoten te hebben van de wijnen, kunt u het label los weken en in de tuin ‘planten’. De zaden in het papier zullen u tuin verder versieren.

ALS GEVOLG VAN HET OVERWELDIGENDE SUCCES (DE KWALITEIT) VAN DEZE WIJNEN, MAAR OOK HET FEIT DAT WIJ 'SLECHTS' EEN KLEINE 600 FLESSEN (!?) HADDEN TOEGEWEZEN GEKREGEN, HEBBEN WIJ VAN ONDERSTAANDE BLOEMCOOL VINTAGES NOG MAAR ZEER BEPERKT VOORRAAD. MOCHT U INTERESSE HEBBEN; VOOR DE ACTUELE STAND VAN ZAKEN EN/OF HET INSCHRIJVEN OP JONGERE VINTAGES, NEEMT U GERUST CONTACT MET ONS OP. Telefonisch; +31 (0)75 700 0056, of via het contactformulier.


Bloemcool - Tinto Fino Tempranillo

Tempranillo

2014 - rood - Paarl

Het vlaggenschip van de rode wijn. De naam brengt hulde aan de koning van de Spaanse druif, Tempranillo, die soms wordt aangeduid als Tinto Fino; "Fijn Rood". Totale ‘productie’: 470 flessen.

Vol; dieprood in het glas. De wijngaard in Paarl geeft met haar uitbundige zonneschijn veel rijp fruit en kruidigheid. Proef de hints van vanille, verse dadels en aroma’s van gedroogde vijgen. Donker en met een intense concentratie van smaken, levert deze Tinto Fino een prachtig vol palet, spelend met cranberry en toasted eikentonen. Mooi geïntegreerde tannines leiden naar een perfecte afdronk, zonder einde. Ze kan gemakkelijk worden weggelegd, om nog mooier te worden.
Probeer met gestoofd lamsvlees, wild of rijk gebraden varkensvlees.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Ernestus Shiraz

Shiraz

2014 - rood - Swartland

De druiven werden geoogst in een prachtige bushvine-wijngaard in Swartland. Eenmaal in de kelder vond na sortering de eerste fermentatie plaats in een 5.500 l foeder. Na 12 dagen werd de wijn geperst in een Marzola mandpers, waarbij het sap en de most apart, in Frans eikenhouten vaten werd bewaard voor malolactische fermentatie en rijping. Het 225 liter vat met de most-wijn is vanwege de ruwe kruidigheid en het Rhone karakter, geselecteerd om deze prachtige shiraz te maken. Botteling vond plaats na 23 maanden. Totale productie: 197 flessen.

Deze Shiraz met een medium robijnrode kleur, geeft een neus met golven van viooltjes, peper en gepeperde charcuterie. Het sappige mondgevoel is vol van pruimen, kruiden en hints van eiken. Een prachtwijn bij een mooi stuk gebraden vlees.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Di’tjie Riesling

Riesling

2016 - wit - Paarl

Liefkozend genoemd naar Diane; de vrouw van eigenaar Charles Back. Een vrouw, klein van stuk, maar groots in verschijning, met een levendig karakter en een enorme geestdrift. En … groot liefhebber van riesling.
De druiven zijn handgeplukt; de volledige fermentatie vond plaats in stalen tanks. Na 7 maanden rijping “sur lie” in kleine, 200 liter tanks, werd de wijn gebotteld. Ze kan gemakkelijk tot 5 jaar verder rijpen op de fles. Totale productie 197 flessen.

De mooiste kenmerken van deze Riesling zijn haar intense parfum en het doordringend heldere zuurgehalte. Beide behouden over de jaren van rijping op de fles, hun kracht. Met een lichtgouden kleur opent ze zich met fijne abrikoos, roos en jasmijnaroma’s. Het palet is ‘knapperig’ en levendig. Het sappige fruit gelaagd, met een zilten hart. De afdronk is typisch Riesling, droog.

Tim Atkin waardeerde Di'Tjie met maar liefst 93 punten in zijn 2017 report.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Mooi wijn Grenache Blanc

Grenache Blanc

2016 - wit - Paarl

Deze Grenache Blanc komt van een van de jongere wijngaarden gelegen op de hogere hellingen van de Tafelberg. Natuurlijke fermentatie vond plaats in een tank. Na 10 dagen werd de wijn (‘mand geperst’) 10 maanden ‘sur lie’ opgelegd alvorens te worden gebotteld. Totale 'productie': 140 flessen.
Dit verlegen muurbloempje; een minder bekende, ‘single blend’ Grenache Blanc, kan imponeren en verrassen.

Met een strokleur, biedt ze delicate aroma’s van witte bloesem, sappige sinaasappel en tonen van lanoline die spelenderwijs dansen op een frisse citrussmaak. De textuur wordt gekenmerkt door het schilcontact tijdens de gisting. Ze is prima op dronk, maar kan ook rustig nog een paar jaar liggen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Vis & Tjips Chenin Blanc blend

Chenin Blanc blend

2016 - wit - Paarl

Een blend van 50% Chenin Blanc en 50% Verdelho. De Chenin werd pas na drie dagen mand-geperst waarna de fermentatie continueerde in Frans eiken vaten (4de vulling). De Verdelho werd direct mand-geperst om vervolgens in gelijke vaten te fermenteren. Beide wijnen rijpten 10 maanden ‘sur lie’ alvorens te worden geblend en gebotteld. Totale 'productie: 465 flessen.

Een unieke combinatie van twee variëteiten met een voorliefde voor een warm klimaat. De neus geniet van kweepeer, witte perzikpit en half gedroogde abrikozen. De afdronk biedt limoen, gecompleteerd door mooi eiken en een frisse mineraliteit. Kortom; een goed geïntegreerde blend, met veel textuur en smaak.

Tim Atkin waardeerde Vis& Tjips met maar liefst 94 punten in zijn 2017 report.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Dr. De Jager Chenin Blanc

Chenin Blanc blend

2015 - wit - Paarl

In de 18e eeuw was de lokale arts in Paarl, Dr. A. L. de Jager, de grootste pleitbezorger van Bloemkoolfontein-wijnen. Hij schreef ze voor als middel tegen allerlei kwalen vanwege de verzachtende werking. De wijn wordt nog steeds gemaakt om zelfs de meest veeleisende smaakpapillen te vervoeren. Als soort van eerbetoon wordt de Dr. De Jager in een speciale, "oude" fles (0,5 l.) gebotteld.

De gistende Chenin Blanc werd 4 dagen ‘in contact gebracht’ met de droesem van strowijn (Chenin Blanc en Muskaat). Na voorzichtig te zijn geperst, rijpte de wijn 8 maanden in Frans eiken vaten (3e vulling). Totale ‘productie’: 1.171 flessen.
Met een neus van rijpe abrikoos en peer, verse hazelnoot, kruiden en geurig rozenblad biedt deze “ripasso-stijl”-wijn een perfecte harmonie van ‘zoet’-frisse zuren en verrassende tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Bloemcool - Skilpadrug Viognier

Viognier

2015 - wit - Paarl

Na met de hand te zijn geplukt en geperst en 2 dagen in open tanks bewaard, startte de fermentatie. Verdere rijping, ‘sur lie’, vond plaats in Frans eiken vaten (2e en 3e vulling) gedurende 8 maanden, alvorens te worden gebotteld. Totale ‘productie’: 738 flessen.

Deze typische Viognier toont abrikozenbloesem, romige perzik en acacia-aroma’s. Het zachte eiken integreert moeiteloos met de ruwe, rijke structuur van deze wijn. Ze kan gemakkelijk lang worden weggelegd.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis Wines

- - Zuid-Afrika

Neil Ellis Wines is een echt familiebedrijf. Met inmiddels de tweede generatie aan het roer, volgt men nog altijd dezelfde koers. Zo koos founding father Neil er doelbewust voor om wijngaarden op verschillende locaties te situeren om daarmee de ultieme combinatie tussen druivenras en terroir te realiseren:
. Jonkershoek vallei (Klein Gustrouw wijngaard 14 ha),
. Elgin,
. Darling (Groenekloof wijngaard),
. Piekenierskloof.
De filosofie die Neil Ellis Wines nastreeft is: “To make distinctive, refined wines that are expressive of their terrain and rank amongst South Africa’s finest. A pursuit of quality, nothing less.

Neil Ellis Wines


Neil Ellis - Groenekloof Shiraz

Shiraz

2015 - rood - Darling

Hand geplukt, gekneusd en gefermenteerd in open fermentatietanks. De malolactische fermentatie vond plaats in ‘puncheons’ (Frans eiken vaten van +/- 500 liter). Rijpte 14 maanden op hout (5% nieuw). In de IWC 2017 onderscheiden met een bronzen medaille.
Het resultaat is een ‘soepele’ Shiraz, met levendige kleuren, een mooie balans en elegantie. De neus heeft helder, donker fruit en kruidige, geparfumeerde aroma's. Het palet is fris met stevige, maar ‘fijne’ tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Stellenbosch Pinotage

Pinotage

2014 - rood - Stellenbosch

Met 15 maanden houtlagering (25% tweede vulling) toont deze Pinotage levendige tinten, geparfumeerd zoet-fruit en kruidige tonen. De textuur is volledig in balans met hints van rode kersen, soepele tannines en attractieve houttonen. Een soepele wijn maar met een bedrieglijke kracht!

Tijdens de 21-ste ABSA Top-10 Pinotage competitie en Museumklas 2017, waar maar liefst 147 verschillende pinotages meedongen naar de prijzen, werd Neil Ellis Stellenbosch Pinotage tot de winnaar uitgeroepen; behorend tot de top-10 beste pinotage wijnen!
In de Museumklas-trofee, een competitie voor Pinotage wijnen van minimaal 10 jaar of ouder, werd Neil Ellis - vineyard selection Jonkershoek Pinotage 2007, tot de absolute winnaar gekroond. Zie: Absa Top 10 Pinotage 2017 – The Best of the Best.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Piekenierskloof Grenache

Grenache

2013 - rood - Piekenierskloof

Deze Grenache rijpte maar liefst 19 maanden op ‘nieuwe’ (20%), ‘tweede vulling’ (20%) en ‘oudere’ vaten (60%). Met een schitterende robijn kleur biedt de Grenache levendige rode vruchten, met kruidige (peper) aroma’s. In het palet een mooie frisheid met een grote lengte en soepele tannines. De wijn blijft zich in het glas verder ontwikkelen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Groenekloof Cinsaut

Cinsault

2014 - rood - Darling

De wijn met een lichte crimson tint, portretteert een complexe mix van rode vruchten, kruidigheid en parfumtonen. Subtiel hout lonkt naar een nog grotere interesse. Het palet is helder en jeugdig met kersen- en fruit-taart smaken. Fijnkorrelige tannines brengen verdere structuur aan de wijn. Ze rijpte 16 maanden op hout (20% ‘nieuwe‘, 20% ‘tweede vulling’ en 60% “derde vulling’’ en ‘oudere’ vaten).

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

2013 - rood - Stellenbosch

Met een diepe, donkere garnet-rode kleur (en lichte, robijnrode rand) geeft deze Cabernet Sauvignon aroma's van (zwarte) bessen en pruimen en overtuigende smaken van kersen en pruimen met een kruidigheid van zwarte peper. Een volle wijn, met een afdronk van zachte tannines en een hint van peperige cassis. Jeugdig, mond vullend, helder.
Tim Atkins - 2016 waardeerde deze wijn met 91 punten.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Web Ellis Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Syrah

2011 - rood - Jonkershoekvallei / Darling

Een blend van 65% Cabernet Sauvignon uit de Jonkershoek-vallei en 35% Syrah uit Groenekloof. Na de eerste fermentatie in stalen tanks 'eindigde' de wijn 20 maanden in Frans eiken vaten: 80% eerste vulling; de overige 20% in vaten van 2de en 3de vulling.
Vanuit de diepe donkerrode kleur ontluiken aroma’s van rood en zwart fruit, met tonen van zoethout en zwarte olijven. Het palet is naadloos, verfijnd, stijlvol. Structuur en textuur zijn innig met elkaar verweven Fijne, aanhoudende, gelaagde tannines spannen samen met een lichte zuurgraad.
Tim Atkins - 2016 waardeerde deze wijn met 93 punten.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Op Sy Moer

blend

2016 - wit - Stellenbosch

Op 450 meter boven zeeniveau ligt de ‘oude’, niet geïrrigeerde bush vine-wijngaard, waar de wijnranken groeien op de zandsteenhoudende bodem, omringd door natuurlijk fijnbos en rooibos theeplantages. Een mooie, ongefilterde, 'natural wine'; een blend van Palomino, Grenache Blanc en Chenin Blanc. Het oog ziet een jeugdige strokleur met een lichte groene tint. De neus is complex met citroenschil, ananas en geuren van rooibosthee. Een fris en levendig palet, met goede textuur en een lange afdronk. Een echte “maaltijd-wijn”.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Whitehall Chardonnay

Chardonnay

2016 - wit - Elgin

De druiven voor deze Chardonnay fermenteerden in het vat; 20% in nieuw eiken, 228 liter vaten; het overige deel in vaten van 2de en 3de vulling. De wijn verbleef in totaal 9 maanden ‘op hout’. Met een lichtgouden, groene kleur biedt deze wijn jeugdige limoen en meloen. Het palet is gestructureerd met mooie zuren, uitgebalanceerd door subtiel hout. Met een ingehouden mineraliteit heeft de chardonnay een evenwichtige rijkdom en elegantie en een prachtige lengte.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Neil Ellis - Amica Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2015 - wit - Jonkershoek Vallei

Deze Sauvignon Blanc is levendig en complex. Ze reflecteert haar oorsprong; de Jonkershoek-vallei, waar de bodem bestaat uit gecomposteerd graniet en kwarts. De bleke strokleur met levendige groene tinten completeren de fusie van jasmijn en kruiden, met tonen van citroen en citrusvruchten. Het palet is romig, maar eindigt met een evenwichtige citrus-twist. Subtiel hout en gisting met inheemse gist geven een aantrekkelijke hartigheid aan deze wijn.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Webersburg

- - Zuid-Afrika

De wijnboerderij oorspronkelijk genaamd Groenerivier, werd opgericht in 1693. De hoeve zelf en de historische kelder dateren echter van 1786. Webersburg kan dan ook bogen op een wijnbouwgeschiedenis van meer dan 200 jaar.
De estate ligt op de hellingen van de Helderberg. De druiven profiteren van de voordelen van de koele zeebries in combinatie met een uitzonderlijke bodemstructuur. Webersburg richt zich op het produceren van beperkte hoeveelheden van unieke, premium wijnen gebaseerd op hun geheel eigen wijnfilosofie en het uitzonderlijke terroir.
Webersburg


Webersburg - Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2015 - wit - Stellenbosch

Een Sauvignon Blanc waar de wijnmaker Matthew van Heerden zelf over zegt:
`“This wine is a true reflection of my passion of expressing exceptional vineyard sites in their most natural light and a cool growing climate. These low yielding vineyards with small berry bunches have provided me with a wonderful spectrum of flavor from true Sauvignon Blanc grassy nuances and freshness with a concentration of tropical passion fruit, gooseberry and lemon zest, reflected effortlessly on the finish leaving seamless juicy afterthoughts.”
Wij kunnen dit slechts aanvullen met: “Need we say more!?”

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Webersburg - MCC Brut

MCC

- wit - Stellenbosch

De Méthode Cap Classique is gemaakt van Chardonnay 56%, Pinot Noir 39% en Pinot Meunier 6%.
Het is een levendige expressie van delicate rijkdom en frisheid, met een verleidelijk palet van citrus en verse appelbloesem. De uiterst subtiele bubbels geven een rijke, diepe afdronk.
Excellent bij bijvoorbeeld verse oesters, rivierkreeftjes, of peer met Parmezaanse kaas en rucola.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Webersburg - MCC Rosé

MCC

- rose - Stellenbosch

Deze MCC Rosé is gemaakt van Pinot Noir 57% en Pinotage 43% Het is een pure, sensuele extravagantie; een intens geurend boeket van rode bessen, perfect in balans met verse exotische smaken. De afdronk is elegant en rijk.
Excellent bij bijvoorbeeld verse oesters en rivierkreeftjes.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End Wine Estate

- - Zuid-Afrika

Rainbow's End is de naam van het landgoed van de familie Malan, gelegen in de buurt van Stellenbosch. Op hoog gelegen hellingen, oplopend tot 540 m boven de zeespiegel, ligt de estate tegen de Jonkershoek-berg en kijkt uit op het Banghoek-bekken.
Anton Malan, de keldermeester en marketeer en zijn broer François, de viticulturist en wijnmaker, maken er de mooiste wijnen.

Rainbow's End Wine Estate


Rainbow’s End - Shiraz

Shiraz

2014 - rood - Stellenbosch

Deze shiraz, 12 maanden op hout gelegen, heeft een diep-, warm paarse kleur. Met een neus van kruiden en zwarte peper is de wijn vol, rokerig; met tonen van ‘fijnbos’. De pittige tannines vervolmaken een hartige afdronk.
De wijn is niet gefilterd alvorens te worden gebotteld; de flessen kunnen dus wat depot hebben.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow's End - Merlot

Merlot

2015 - rood - Stellenbosch

Met een diepe ‘crimson kleur’ en een zucht van cederhout in de neus, biedt deze Merlot in de mond smaken van pruimen en rijpe moerbeien. Een fluweel zachte wijn met stevige, maar afgeronde tannines en een langdurige afdronk. De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken gelegen, waarbij ze twee maal werd ge-'racked' (overgeheveld) onder optimale condities. Ze werd niet gefilterd alvorens te worden gebotteld. De flessen kunnen dus natuurlijk depot hebben.

De Wine Spectator gaf deze Merlot 90 punten!

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End - Family reserve

blend

2013 - rood - Stellenbosch

Merlot 33%, Cabernet Sauvignon 33%, Cabernet Franc 23%, Malbec 11%.
Een prachtige blend die 24 maanden op hout heeft gelegen. Sappige cassis en chocolade gecombineerd met zwarte bes creëren een harmonieuze symfonie in de mond. Evenwichtig verleidelijke tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End - Cabernet Franc limited release

Cabernet Franc

2015 - rood - Stellenbosch

Met een dieprode kleur heeft deze Cabernet Franc een neus van zoethout en kersen en een pallet van rijp rood fruit en een hint van kruiden. Ze is rijk, maar zacht in de mond, met een voort durende afdronk.
De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken gelegen en werd twee maal, onder optimale condities ge-‘racked’ (overgeheveld).

Tim Atkin gaf deze Cabernet Franc maar liefst 93 punten.
Voor de John Platter '18 is deze wijn genomineerd voor 5 sterren.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End - Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

2014 - rood - Stellenbosch

Donkerzwart van kleur; cassis en sigaar in de neus; zijdeachtige, soepele tannines; en een aanhoudende pure chocolade afdronk. Een werkelijk prachtige Cabernet Sauvignon.
De wijn heeft 12 maanden op hout gelegen, gedurende welke periode deze twee maal onder optimale condities werd ge-'racked' (overgeheveld). Na de rijping op hout werd ze direct gebotteld, zonder verdere filtering. Een natuurlijk depot kan dan ook in de fles aanwezig zijn.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End - Cabernet Franc

Cabernet Franc

2014 - rood - Stellenbosch

Met een intens donkerpaars-rode kleur biedt deze Cabernet Franc een neus van eikenparfum met framboos en hazelnoot. Met brede, soepele tannines geeft ze in de mond intens rijk fruit en een 'sappige' smaak. De wijn heeft 12 maanden op hout gelegen, waarbij ze twee maal onder optimale condities werd ge-'racked' (overgeheveld). Na de rijping op hout werd ze direct gebotteld, zonder verdere filtering. Een natuurlijk depot kan dan ook in de fles aanwezig zijn.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbows End - Mystical Corner

blend

2015 - rood - Stellenbosch

Een prachtige blend bestaande uit 34% Shiraz, 24% Malbec, 23%, Cabernet Sauvignon en 19% Petit Verdot. Perfect voor iedere ongedwongen gelegenheid. Jeugdig, donkerpaars; aroma’s van zwarte bessen en zwarte kersen: een sappig smaakpalet met zachte tannines. De wijn werd zonder filtering gebotteld en kan dus depot bevatten.

Mystical Corner kreeg 'dubbel goud' op de Michelangelo Awards!

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Rainbow’s End - Chenin Blanc

Chenin Blanc

2016 - wit - Stellenbosch

Met een prachtige neus van tropisch fruit en perenbloesem, geeft deze Chenin Blanc een knapperige frisheid van witte peer en gele appels in de mond. Gecombineerd met een verfrissend en tegelijkertijd subtiel zuurtje, biedt Rainbow’s End Chenin Blanc puur genot.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier Wines

- - Zuid-Afrika

Gestart door Christoph Dornier (nazaat van de bekende vliegtuigpionier Claude Dornier), volgt Dornier Wines in Stellenbosch een filosofie van ‘compromisloze kwaliteit’, ‘perfectionistische benadering’ en ‘geschoolde uitvoering.’ Zo zijn er geen grenzen tussen de wijngaard en de wijnmakerij. Dezelfde mensen werken mee aan beide zijden van het wijnbouwproces; ze kennen dus de factoren die de kwaliteit van de wijn bepalen. Dornier wines wordt geleid door de beginselen van traditie en geïnspireerd door perfectie; het beseft tegelijkertijd de kracht van innovatie.
Dornier Wines


Dornier - Chenin Blanc Swartland

Chenin Blanc

2016 - wit - Stellenbosch

Door 50% van de wijn op hout te laten fermenteren en de andere helft in stalen tanks, heeft deze Chenin Blanc een enorme frisheid, maar met een onderliggende complexiteit. De neus toont intens steenfruit en witte peer, met hints van pittige citrus en parfum. Het palet is rijk en vol, met geconcentreerde smaken van ananas, groene meloen en honing. Fris en vol tegelijk; met een intense afdronk.
De wijn past uitstekend bij rijke zeefruit maaltijden, lichte kipgerechten, salades en milde Thaise curries.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Donatus White

Chenin Blanc blend

2015 - wit - Stellenbosch

In de neus explodeert deze blend van 81% Chenin Banc en 19% Semillon, met aroma’s van witte bloemen, frisse peren en steenfruit. In de mond is de wijn elegant en delicaat met aroma's van grapefruit, mineralen, perziken en honing. De wijn heeft een mooie, onderliggende frisheid en een mineraliteit in de afdronk.
Vanwege de volheid en de houtlagering past Donatus White perfect ook bij wat zwaardere zeevruchtgerechten; kreeft, garnalenrisotto, kokkels, etc., maar ook varkensvlees, Thaise curries en/of geroosterde aubergine.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Semillon

Semillon

2016 - wit - Stellenbosch

De druiven werden met de hand geplukt en reeds in de wijngaard gesorteerd. Het sap fermenteerde in Frans eiken vaten van 300 liter (nieuw en tweede vulling). 10 Maanden rijping ‘sur lie’, maken deze Semillon ‘vol en romig.'
De neus is gevuld met aroma's van citroenschil, vers hooi en honing, aangevuld met een wasachtig karakter. Het palet is rijk aan smaken van zoete vruchten, citroenmeringue en lanoline. De heerlijk volle textuur wordt gesteund door een evenwichtige zuurgraad en aanhoudende afdronk.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Froschkönig Chenin Blanc (dessertwijn)

Chenin Blanc

2013 - wit - Stellenbosch

"It's... like drinking sunbeams and rainbows." (Roald Dahl, 'Fantastic Mr. Fox')

Om deze unieke wijn te maken, wordt een bijzondere ‘productiemethode’ gevolgd. Terwijl de druiven nog aan de wijnstok hangen en nog een hoog, natuurlijk zuurgehalte hebben, worden de stammen van de trossen gekneusd. Hiermee wordt de sapstroom van water en voedingsstoffen naar de druiven belemmerd. In de ongeveer 30 tot 60 dagen daarop verdrogen de druiven. Ze worden pas geoogst als het optimale suikerniveau is bereikt. Het fruit wordt vervolgens twee dagen geperst in een traditionele houten pers om het siroopachtige sap vervolgens te laten fermenteren in het vat. Daar blijft de wijn nog eens 18 maanden alvorens te worden gebotteld. (Inhoud fles; 0,375 l.)

De wijn heeft een verleidelijke kleur en aroma's van honing, cashewnoten en vijgen. In de mond komt de ‘stroperigheid’ tot uiting in een geweldig evenwicht tussen zachtheid en zuurheid, met smaken van verse abrikoos, citroenschil en appel. De wijn is rijk en heeft een aangenaam lange afdronk.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Malbec

Malbec

2014 - rood - Stellenbosch

Met een neus van donkere bessen en pruimen en hints van viooltjes, biedt deze Malbec in de mond een rijke textuur en toont kenmerken van bessen, pure chocolade en sappig fruit. De afdronk is lang met een evenwichtige zuurgraad en fijne tanninestructuur. De wijn werd na 12 maanden op Frans eiken te hebben gelegen, gebotteld.
Dornier Malbec is een prachtige aanvulling op gerechten met geroosterd vlees, zoals rundvlees filet of lam schnitzel. Het past ook bij de meer exotische smaken van Thaise gebraden eend en Cajun kip. Het is een klassieke aanvulling op vegetarische of vlees empanada's.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Pinotage

Pinotage

2014 - rood - Stellenbosch

Na een eerste gisting in open stalen tanks en de malolactische gisting in stalen tanks, rijpte deze wijn voor 12 maanden in eiken vaten (10% nieuw). Met een neus van zwarte kersen en donkere bessen en cassis en hints van tabak en nootmuskaat, levert deze pinotage een palet van rijpe pruimen, vanillebonen, viooltjes en wilde braam. De elegante frisheid en een afdronk met een complex kalk-tannine profiel, maken het tot een prachtige pinotage.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Tempranillo

Tempranillo

2013 - rood - Stellenbosch

“Een moderne klassieker van Stellenbosch."
Deze Zuid-Afrikaanse Tempranillo geeft een neus van zachte aroma's van melasse met een hint van kruiden en een leerachtig appèl. Op het palet toont de wijn een smaakvol karakter; vol, met een uitstekende lengte en prachtige tannines. Daarmee kan de wijn ook voor langere tijd weggelegd, om alleen maar beter te worden.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Equanimity Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

2015 - rood - Stellenbosch

Het voorjaar en de zomer (september 2014 t/m januari 2015) voorafgaand aan de oogst, brachten fantastische condities voor optimale rijping en smaakontwikkeling. Deze nobele Cabernet Sauvignon biedt dan ook weelderig fruit en een prachtige structuur. Ze kan gemakkelijk nog 10 jaar ‘liggen’. De neus presenteert een compleet bouquet, variërend van cassis, zwarte bes, maar ook hout- (potlood-)schaafsel, een hint van eikenhout en ‘sigarendoos’-aroma’s. Het palet is geconcentreerd en vol. Stevige tannines en een goed gebalanceerd ‘zuurtje’ worden gecompleteerd door een lange afdronk

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - Siren Syrah

Syrah

2015 - rood - Stellenbosch

Na een eerste fermentatie in open stalen tanks, rijpte deze wijn 15 maanden in Frans eiken vaten (2de en 3de vulling). De neus is gevuld met aroma’s van rode bessen, kruiden en viooltjes. Met een delicaat en romig palet, geeft ze hints van aalbessen en cederhout-tonen. De afdronk is hartig en langdurig met bessen en witte peper. Deze Syrah past perfect bij lam-, rund-, en gehaktgerechten (bobotie).

Christian Eedes, gerespecteerd 'wijn-criticus' oordeelde over deze Syrah: “A compelling nose of red and black fruit, scrub and intense pepper. With striking fruit purity, fresh acidity and nicely grippy tannins, this is one of the finest examples of Syrah from Stellenbosch tasted recently.” Waardering: 95/100.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Dornier - CMD

Malbec blend

2012 - rood - Stellenbosch

Het vlaggenschip van Dornier!
CMD 2012 is een volle blend van drie minderbekende Bordeaux variëteiten; Malbec (80%), Cabernet Franc (15%) en Petit Verdot (5%). De druiven komen van drie unieke wijngaarden hoog in de bergen ‘achter’ Dornier Wine estate, waar de bodem bestaat uit rood, gecomposteerd graniet met veel stenen en een hoog kleigehalte. De klei houdt het water goed vast en heeft tegelijkertijd een verkoelend effect. Dit resulteert in een langzame rijping van de druiven. Deze worden met de hand geplukt en al gesorteerd in de wijngaard. De druiven worden een tweede maal in de wijnkelder gesorteerd. Na separate fermentatie van de variëteiten, vindt de malolactische fermentatie plaats in houten vaten. De wijn rijpt daarna 18 maanden in Frans eikenhouten vaten (45% nieuw).

Bessen- en zwarte kersen-aroma’s worden ondersteund door subtiel eiken. Het palet is een volmaakte reflectie van de neus. Geconcentreerd fruit en stevige tannines met een aanhoudende afdronk. De Cabernet Franc voegt enige strafheid toe aan deze elegante blend.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld vineyards

- - Zuid-Afrika

Strandveld vineyards is de meest zuidelijk gelegen wijngaard in Zuid-Afrika. Op slechts 11 km van de Atlantische oceaan, bevindt deze zich tussen Elim en Kaap Agulhas. Strandveld bestaat uit twee wijnboerderijen: Bloemfontein (44 ha) en Uintjieskuil (25 ha). Het koele klimaat, waardoor de druiven in alle rust rijpen en de unieke locatie zijn perfect voor het maken van speciale wijnen: Strandveld en First Sighting. Strandveld Vineyards maakt onderdeel uit van de Elim Wine Ward.
Strandveld vineyards

Strandveld- en First Sighting-wijnen ontvingen recentelijk verschillende onderscheidingen en nominaties in de Platter Wine Guide.
Naast deze onderscheidingen, nominaties werden Strandveld Adamastor 2014 en Strandveld The Navigator 2013 door Veritas met GOUD bekroond. First Sighting Sauvignon Blanc 2015 en Strandveld Pofadderbos Sauvignon Blanc 2015 ontvingen ZILVER.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld - Pofadderbos Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2015 - wit - Elim / Kaap Agulhas

De druiven voor deze mooie sauvignon blanc groeien op de wat koelere, zuidoostelijk gelegen hellingen van Elim Wine Ward. Groots tropisch fruit en citrus komen samen met een neus van buchu-tonen. Buchu, ook bekend als Agathosma Betulina is een Zuid Afrikaans kruid met een heerlijke smaak; een combinatie van mint en zwarte bes. De wijn heeft een romige, volle textuur in de mond; een kenmerkende oesterschelp mineraliteit in de afdronk, aangevuld met een mooi natuurlijk zuurtje.

Deze prachtige sauvignon blanc ontving de volgende onderscheidingen:
. Four and a half Stars: Platter’s Wine Guide 2017
. 91 points: Tim Atkin MW Best of South Africa Report 2016
. Silver Medal: Decanter World Wine Awards 2016
. Silver Medal: Veritas Wine Awards 2016.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld - Adamastor Sauvignon Blanc / Semillon

Sauvignon Blanc / Semillon

2014 - wit - Elim / Kaap Agulhas

Adamastor is de mythische god van wind en stormen. Hij vertegenwoordigt de stormachtige krachten van de natuur die Portugese zeelieden zoals Bartholomeu Dias moesten overwinnen bij de ronding van de zuidpunt van Afrika bij Kaap Agulhas. De druiven voor deze wijn (56% Sauvignon Blanc, 44% Semillon) komen van de meest zuidelijk gelegen wijngaarden, niet ver van waar Dias het continent rondde. De druiven kampen met de dezelfde meedogenloze winden die Dias overwon. Lage opbrengsten en intense smaken zijn de beloningen die worden geoogst. Adamastor, een prachtige Bordeaux-stijl Sauvignon / Semillon blend; minerale aroma’s gecombineerd met die van bloemen. Vol en romig, met tonen van geroosterd eiken en een droge mineraliteit in de afdronk.

Standveld Adamastor ontving de volgende onderscheidingen:
. Gold Medal: Veritas Wine Awards 2016
. Four and a half Stars: Platter’s Wine Guide 2017
. 94 points: Riscura White Hot Wine Awards 2016
. 92 points: Tim Atkins MW Best of South Africa Report 2016
. Silver Medal: IWSC 2016
. Silver Medal: Decanter World Wine Awards 2016.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld - The Navigator Shiraz

Shiraz blend

2013 - rood - Elim / Kaap Agulhas

Deze Rhône blend is een hommage aan Prins Henry the Navigator; de patroon van de vroege Portugese ontdekkingsreizen. De wijn (53% Shiraz, 25% Grenache, 16% Mourvèdre, 6% Viognier) biedt een kruidig aroma van witte peper en kruidnagel; dankzij de Viognier aangevuld met bloementonen. De kruidigheid draagt via de mond en wordt aangevuld met zwarte bessen-smaken. De Grenache voegt gedroogde perzik-tannines toe en een lange afdronk. De wijn kan gemakkelijk 5 tot 10 jaar worden weggelegd.

De Shiraz blend kreeg de volgende onderscheiding:
. Four and a half Stars: Platter’s Wine Guide 2017.
. 'Zilver' tijdens de Veritas Awards, oktober 2017.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld - Anders Sparrman Pinot Noir

Pinot Noir

2014 - rood - Elim / Kaap Agulhas

Van alle druivenrassen is de Pinot Noir wellicht het meest ontvankelijk voor het terroir. Het is dus de kunst om de wijnstok het juiste klimaat, de juiste bodem en de juiste 'ligging' te geven. Dat is zo mogelijk nog belangrijker dan het feitelijke ‘wijn maken’. En laten de ‘kunstenaars’ van Strandveld van beide, alles weten…. Deze Pinot Noir, waarvan slechts 3.034 flessen zijn gemaakt, lag 11 maanden in 300 liter, Frans eiken vaten (Bourgondische ‘stijl’), waarvan 40% eerste vulling; de rest in tweede en derde vulling. Het resultaat…

Pikante rode bessen met aardse tonen, hartige rijkdom en stevige tannines. Een serieuze wijn met de potentie om voor maximaal 10 jaar op te leggen. Of om nu van te genieten ...

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Strandveld - Suikerbekkie Sauvignon Blanc (dessertwijn)

Sauvignon Blanc

2012 - wit - Elim / Kaap Agulhas

Deze heerlijk zoete Late Harvest, gemaakt van Sauvignon Blanc, rijpte 24 maanden in oude Frans eiken vaten. De wijn, vernoemd naar de Kaapse Suikervogel, wordt alleen in uitzonderlijke jaren geproduceerd. Deze 2012 vintage is de eerste van het afgelopen wijnbouw decennium bij Strandveld. Totale productie; 2.000 flessen. Inhoud 0,5 liter.

Een prachtig gelaagde wijn met een honing zoetheid, subtiele minerale tonen, evenwichtige zuurgraad en een aanhoudende afdronk met tropische fruit.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


First Sighting - Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc blend

2015 - wit - Elim / Kaap Agulhas

86% Sauvignon Blanc, 14% Semillon.
"Als gevolg van de slechte weercondities in 2014/2015 was de opbrengst van de wijngaard aanmerkelijk lager dan normaal. De kwaliteit echter … Minder is meer!" [Conrad Vlok, wine maker bij Strandveld]
Dat niets minder waar is, bewijst het winnen van de gouden medaille op de invloedrijke IWSC (International Wine & Spirits Competition) 2016 en een zilveren medaille op de Veritas Wine Awards 2016!
Expressief tropisch en citrus fruit in de neus. Vol en toch fris in de mond, met typische tonen van buchu, een Zuid Afrikaans kruid met een heerlijke smaakcombinatie van mint en zwarte bes, en minerale aroma’s. Geniet ervan, bijvoorbeeld bij een moot verse vis.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


First Sighting - Shiraz

Shiraz blend

2014 - rood - Elim / Kaap Agulhas

Een medium bodied blend (86% Shiraz, 12% Grenache en 2% Viognier) met kruidige witte peper- en mokka-aroma's, gelaagd met levendige rode bessen smaken. Geconcentreerd met hartige tannines en een lange, pittige afdronk. De Grenache voegt complexiteit met gedroogde perziktannines toe. De Viognier draagt subtiele bloemennotities bij. Geniet van deze wijn bij uw favoriete rundvlees stoofpot, Thaise eend of biefstuk.
Tijdens de Veritas Awards, oktober 2017, werd deze Shiraz met een Double Gold Medal onderscheiden.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


First Sighting - Pinot Noir

Pinot Noir

2013 - rood - Elim / Kaap Agulhas

11 Maanden rijping in 300 liter Frans eiken vaten, maakten deze Pinot Noir tot een gelaagde wijn met een levendige, robijnrode kleur en klassieke elegantie. Uitbundige kersen- en aardbeiennotities met geurige kruidigheid en onderscheidende, hartige, aardse tonen, aangevuld met fijne tannines, leiden tenslotte naar een lange, lange afdronk.
Deze Pinot Noir werd onderscheiden met een zilveren medaille tijdens de Veritas Awards, 2016.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin Wine estate

- - Zuid-Afrika

Gelegen aan de wereldbekende wijnroute, in Stellenbosch, in de West Kaap, produceert Mont Destin de wijnen op traditionele wijze. Druiven worden met de hand geplukt en in kleine kistjes naar de wijnkelder gebracht. Druiventrossen worden met de hand gesorteerd op een vibrerende tafel, waarna de steeltjes worden verwijderd. De ‘losse’ druiven worden vervolgens met de hand uitgezocht; de laatste resterende steeltjes er uitgehaald. Alleen de beste kwaliteit druiven krijgen toegang tot de stalen fermentatietanks, waar het fermentatieproces in alle rust kan plaatsvinden. Na lagering op hout, bepaalt wijnmaker Samantha Bürgin welke vaten het hoogste predicaat mogen dragen om tenslotte als Destiny Shiraz te mogen worden gedronken. Mont Destin

Lees, in onderstaande pdf, meer over de winemaker Samantha Bürgin in een interview door Wine Tube; een Engelse internet publicatie.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - 11 Barrels 2015

blend

2015 - rood - Stellenbosch

Winemaker Samantha Bürgin koos voor de 2015 vintage van de 11 Barrels een verrassende combinatie. 70% Cinsaut, 19% Shiraz, 4% Mourvèdre, 7% Grenache. Dat ook een verrassende keus verrassend heerlijk kan zijn bewijst de 11 Barrels 2015. Rijpe, elegante, ‘mond-vullende’ frambozen en kersen, met een hint van chocolade en peper maken deze 11 Barrels tot een levendige, sappige blend voor iedere gelegenheid.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Passioné 2009

Shiraz blend

2009 - rood - Stellenbosch

68% Shiraz, 13% Cinsaut, 13% Mourvedre, 6% Grenache - een fluweelrode kleur leidt naar tonen van cassis, rijk geconcentreerde bramen, met een hint van munt, chocolade, kaneel en hout. Geconcentreerde smaaktonen van rood en zwart fruit zijn verweven met romige, pure chocolade en een lange, langzame afdronk. De wijn heeft 21 maanden gerijpt in houten vaten van Frans eiken (eerste, tweede en derde vulling).

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Passioné 2010

Shiraz blend

2010 - rood - Stellenbosch

75% Shiraz, 12,5% Cinsaut, 12,5% Grenache. Rijpe, sappige aalbes en zwarte bes met kruidige tonen; harmonieus en elegant. Volle geuren en een lange, aanhoudende afdronk. 21 Maanden gerijpt in Frans eiken vaten; eerste, tweede en derde vulling.
Met goud bekroond tijdens de MUNDUS VINI Great International Wine Awards 2014.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Passioné 2011

Shiraz blend

2011 - rood - Stellenbosch

Een prachtige blend van 39% Shiraz, 26% Mourvèdre, 22% Cinsaut en 13% Grenache. Geurig, met een ‘parfum’ van potpourri. Rijp, weelderig en vol met frisse zuren. Overheerlijke blauwe bes en zwarte pruim, met een hint van karamel. Rustige tannines; soepele textuur met een hartige twist. Aanhoudende afdronk.

Tijdens de Prowein, 15 maart 2015 bekroonde MUNDUS VINI de Mont Destin Passioné 2011 tot ‘Best of Show South Africa'en ‘Grand Gold’.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Passioné 2012

blend

2012 - rood - Stellenbosch

Een Rhone-stijl blend bestaande uit 60% Shiraz, 20% Cinsaut, 10% Grenache en 10% Mourvedre. Met een verleidelijke neus van rode kersen, rijpe rode bessen en verrukkelijke blackforest cake-tonen, is de Passioné 2012 complex, maar prachtig uitgebalanceerd. Zachte tannines; fluweelachtige textuur en een voort durende, zeer smaakvolle afdronk. Slechts 11 vaten Shiraz 2012 werden goed genoeg bevonden om het label Passioné te mogen dragen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Destiny Shiraz 2008

Shiraz

2008 - rood - Stellenbosch

Vol, intens, sensueel en uitgebalanceerd. Een veelzijdige, rijke smaak van rijke, rijpe cassis (zwarte bes en braam) met tonen van zwarte peper. Hartig met ondertonen van cederhout. De tannines zijn soepel; de wijn heeft een zeer lange afdronk. Na fermentatie en persing (‘basket pressed’) wordt de wijn 21 maanden gerijpt in houten vaten van Frans eiken (2 x eerste – en 1 x tweede vulling).

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Destiny Shiraz 2009

Shiraz

2009 - rood - Stellenbosch

De druiven werden geplukt en naar de kelder vervoerd in kleine kistjes. Bij aankomst werden de trossen gesorteerd, ontdaan van de steeltjes. De druiven vervolgens hand-gesorteerd. Alleen de beste mochten 'door'. Gisting was traag en zacht. Na mandgeperst lag de wijn 18 maanden in 2 nieuwe Frans eiken vaten en 1 'tweede vulling'. Elke fles is hand geëtiketteerd en de labels worden met de hand genummerd en gesigneerd.

Wulps, intens, zinnelijk en evenwichtig. Complex en gelaagd met mond vullende, rijke, rijpe rode en zwarte bessen. Met hints van peper en specerijen. De tannines zijn soepel. En alles in volledige harmonie. De afdronk is hartig en eeuwigdurend...


Mont Destin - Destiny Shiraz 2010

Shiraz

2010 - rood - Stellenbosch

Rijk, vol, uitgebalanceerd. Complex en gelaagd, met de volle smaak van zwarte bessen en een hint van witte peper. De tannines zijn zacht; in perfecte harmonie. Een lange, soepele afdronk completeert deze prachtige wijn. Na fermentatie en persing (‘basket pressed’) wordt de wijn 18 maanden gerijpt in houten vaten van Frans eiken (2 x eerste – en 1 x tweede vulling).
Destiny Shiraz 2010 werd met goud bekroond tijdens de MUNDUS VINI Great International Wine Awards 2014.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Mont Destin - Destiny Shiraz 2012

Shiraz

2012 - rood - Stellenbosch

Wulps, intens, sensueel en evenwichtig. Complex en gelaagd met mond-vullende, rijke, rijpe rode en zwarte bessen met hints van peper en specerijen. De tannines zijn soepel. En ‘dat alles’ mooi geïntegreerd, in volstrekte harmonie met elkaar. De afdronk is lang en bijzonder smaakvol.
Winemaker Samantha Bürgin oordeelde dat maar twee vaten het predicaat Destiny mochten dragen; de flessen zijn genummerd.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Matthew Van Heerden Signature Wines

- - Zuid-Afrika

Matthew van Heerden, winemaker en viticulturist (vinoloog) bij Webersburg, Stellenbosch (ZA), heeft een exceptioneel track record middels de vele onderscheidingen waarmee hij nationaal en internationaal werd overladen. 5 Sterren John Platter, Beste Chardonnay van de wereld in de International Wine and Spirits competition (2006), meerdere Trophy Awards van o.a. Decanter, …. In 2011 werd hij ín Zuid-Afrika zelfs uitgeroepen tot ‘Young wine maker of the year’. Zijn Limited Release wijnen, een chardonnay en een pinot noir zijn van ongekend niveau. Zoals hij zelf zegt; “I am dedicated to the persuit of utmost fruit purity, quality and making site-specific wines that reflect a true sense of place.”
Zie ook het artikel in pdf, onderstaand: "Platter's 5 stars on debut for MVH Signature Wines" en "My winemaking philosophy".

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


MvH Limited release - Chardonnay

Chardonnay

2015 - wit - Stellenbosch

Vrijwel perfecte condities produceerden kleine geconcentreerde druiven van een exceptionele kwaliteit. 2015 is dan ook het topjaar van het afgelopen decennium. Een natuurlijke productiemethode, met inzet van wilde gist en fermentatie en verdere rijping in houten vaten, werd gevolgd. Of zoals Tim Atkin het omschrijft:
"This is one of the best interpretations of the grape in the Cape: subtle, balanced, elegant and refreshing with a hint of stone fruit and flavours of lemon butter and gunflint. The new oak is very well integrated here. Drink: 2016-19" Tim Atkin - Master of Wine (94 Points 2016 South Africa Special Report)

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


MvH Limited release - Pinot Noir

Pinot Noir

2015 - rood - Stellenbosch

De fantastische, droge klimatologische omstandigheden voor de 2015 vintage, maakten dat de wijnstokken kleine trossen met kleine druiven ‘gaven’. Druiven met lage pH, goede zuren en met intense kleur en smaak. Het fruit werd met de hand, in de vroege ochtend geoogst en in kleine kistjes getransporteerd; om de versheid te behouden en vrucht te beschermen. De eerste sortering (van de trossen) vond reeds plaats in de wijngaard; een tweede (van de druiven) in de kelders. Om de complexiteit en het terroir te demonstreren werd voor de fermentatie ‘wilde gist’ ingezet. Voor verdere ontwikkeling van smaak en kleur bleef de wijn nog 15 dagen in contact met de droesem. Voor rijping werd ze 18 maanden op hout gelagerd.
De wijngaard heeft de wijn voorzien van een palet van prachtige geparfumeerde tonen van heldere rode kersen en bloemen aroma's, rijke aardbeien en aardse notities. Ze heeft een mooie tannines en een evenwichtige zuurgraad.
This wine is a true reflection of my passion of expressing exceptional vineyard sites in their most natural light and a cool growing climate.” aldus
Matthew van Heerden.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof Wine estate

- - Zuid-Afrika

Darling of Origin, Darling by Nature
Darling, gelegen aan de westkust van Zuid-Afrika, grenzend aan Swartland, staat wellicht meer bekend om haar bloemenpracht. Toch werden de eerste druivenranken er al in 1966 gepland. Destijds werd in het gebied nog vooral tarwe verbouwd. In 2003 werd het officieel erkend als wijnregio, op basis van de unieke stijl en kwaliteit van de wijnen (druiven) die er tot prachtige wasdom komen.
De passie voor prominente, maar tegelijk subtiele smaken is terug te vinden in de Cloof wijnen. Wijnen die veelvuldig onderscheiden werden: in Platter's South African Wine Guide, Veritas Awards, Michelangelo International Wine & Spirit Awards, Decanter World Wine Awards en zelfs China Wine Awards en Korea Wine Challenge.
Cloof Wine estate


Cloof - Winemakers selection range: Crucible Shiraz

Shiraz

2014 - rood - Darling

De wijnmakers selectie is de top van de range van Cloof wine estate. De druiven worden met de hand geplukt, alleen in speciale delen van de wijngaard. Het resultaat: rijke, volle wijnen met intense smaak en subtiele tannines. Ze worden alleen op Frans eiken weggelegd. De wijn kan prima bewaard worden en zal daar alleen maar nog beter van worden. Maar er nu van genieten is zeker ook een hele goede keus!

Cloof Crucible shiraz is een premium Shiraz; geproduceerd in zeer beperkte hoeveelheden en alleen dan wanneer de condities optimaal zijn. De naam is ontleend aan de hete en droge omstandigheden waaronder de druiven aan de ranken rijpen. Het resultaat is een uiterst geconcentreerde wijn ondersteund door een stevige, maar elegante tanninestructuur. De condities waaronder deze wijnen floreren, zijn eigenlijk bedroevend; letterlijk en figuurlijk een smeltkroes (crucible). Maar juist dat geeft de uitzonderlijke klasse. Crucible shiraz is Cloofs’ vaandeldrager. Een intens diepe, paarse kleur, met een prachtig complexe neus van pruimen, viooltjes, witte peper, kruidnagel, kaneel en moerbei, die zich ook in de mond openbaart. Een volle wijn met kruidige smaaktonen, perfect ondersteund door stevige, maar geïntegreerde tannines en een voort durende afdronk.
De Crucible Shiraz heeft een voorliefde voor lams- en rundvlees, maar past ook uitstekend bij kruidige gerechten zoals varkensvlees uit de Aziatische keuken.

DE 2014 VINTAGE WERD ONLANGS ONDERSCHEIDEN MET EEN GRAND'OR MEDAILLE OP DE MICHELANGELO INTERNATIONAL WINE AWARDS 2016!

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Signature range: The very sexy Shiraz

Shiraz

2013 - rood - Darling

De wijngaarden waar de shiraz-druiven groeien, staan bekend als ‘de shiraz-hemel’. Het overheerlijke fruit werd maar liefst 15 maanden in contact gebracht met Frans eiken, leidend tot een wijn zo begeerlijk en verleidelijk, dat deze genoemd werd naar de sensatie die je ervaart wanneer je hem drinkt. Een diepe, donkere robijnrode kleur; een neus van intense, complexe smaken van witte peper, kruidnagel en kaneel ondersteund door donkere fruit tonen, die zich voortzet in de mond. Een volle wijn met zachte tannines en intens pikante smaken.
Deze wijn vraagt om stevige, (smaak-)volle gerechten zoals ‘brisket’ (rundvlees van de borst van het rund), stoofpotten, lam, of hert.

In de 'Global Syrah Masters 2015', waar 150 verschillende Syrah wijnen uit maar liefst 14 landen werden beoordeeld, werd deze Very Sexy Shiraz 2013 bekroond met goud!

Van de vintage 2012, bekroond met: goud tijdens de Michelangelo International Wine & Spirit awards 2015 en de International Wine challenge 2015; met zilver tijdens de International Wine & Spirit competition 2015 en de Drinks Business Syrah masters 2015; en 4 sterren in de Platter's Wine guide 2015, hebben wij nog een beperkt aantal flessen.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Signature range: Inkspot Vin noir

Blend

2011 - rood - Darling

Een ‘inky’ wijn; ongeëvenaard vol. Het resultaat van bush vines groeiend in relatief droge bodem, waardoor de kwantiteit van de oogst beperkt is, maar de kwaliteit ….
Een blend van Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Cinsault, die deels, 15 maanden op Frans eiken tot volle wasdom zijn gekomen. Rijk; vol; complexe structuur in een perfecte balans. Vrijgevige zwarte bessen met vanille en specerijen van rijping op hout, met rijpe pruim- en sappige kersen- en cassistonen.
Om te watertanden: geniet van inkspot bij een in rozemarijn gemarineerde lamsschenkel in geboterde polenta. Of serveer hem bij en koude vleesschotel. Of een salade met gegrilde geitenkaas.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Signature range: The dark side

Blend

2011 - rood - Darling

Met een decadente allure van een schitterend robuuste Cabernet Sauvignon, vervlochten met Shiraz en de kruidige vanille van het Frans eiken, verlicht deze wijn iedere gelegenheid. Onvergelijkbaar rijk, sappig, groot, ‘ruw’. En we zijn er trots op. Een prachtig gestructureerde wijn met rijke zwarte bes en een stevige finish. Hartige karakteristieken met een rokerige ondertoon. Rood vlees gerechten zijn de eerste liefde van deze Cabernet Sauvignon.
De rijkheid en fluwelen textuur maakt de wijn tot de perfecte partner van pittige kazen, maar bijvoorbeeld ook een gegrilde tonijnsteak.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Signature range: Cab Cult

Cabernet Sauvignon

2013 - rood - Darling

Hoe zou het zijn wanneer een wijn ‘het huis, de kelder’ verlaat exact zoals Moeder Natuur het heeft bedoeld? Geen verhalen over druiven die geperst worden tussen de dijen van een roodharige maagd. Geen exotische smaakversterkende toevoegingen. Geen rijping in houten vaten uit verre oorden … Join the cult!

Deze Cabernet Sauvignon heeft een donkere robijnrode kleur, met een intense neus van rode bessen, kersen met een vleugje viooltjes en kaneel. De volle wijn heeft zachte, rijpe tannines leidend naar een maar ‘door durende’ afdronk.
Geniet van deze wijn bij kruidige gerechten: filet van varkensvlees in Hongaarse stijl met gerookte zoete paprika, of een mooie ossenhaas met chocolade- en chilisaus.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Duckitt Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2015 - wit - Darling

De Duckitt range is een eerbetoon aan William Duckitt, die zich begin 18de eeuw in de Darling regio vestigde. Heden ten dage is een afstammeling, Peter Duckitt, viticulturist (vinoloog) bij Cloof Wine estate en daarmee verantwoordelijk voor de wijngaarden van Cloof als ook van de aangrenzende wijngaard van Burgherspost.

Deze Sauvignon Blanc heeft een bleek witte kleur met een ‘groene tint’. De explosie van tropisch fruit; ster- en passiefruit, wordt ondersteund door een prachtig natuurlijk zuurtje. Onze suggestie voor een bijpassende gerechten: verse zeevruchten, een groene salade, of de Japanse keuken.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Duckitt Chardonnay / Pinot Noir

Blend

N/V - wit - Darling

Een mooie, ronde blend van Chardonnay en Pinot Noir; gebroken wit van kleur met een lichte grijstint en een neus van verse sinaasappelschil en rode bessen. Frisse zuren completeren een structuur die een lange, aanhoudende afdronk geeft.
Past onder andere heerlijk bij honing-geglazuurde kipsalade, met granny smith appel en pecan-noten, maar ook gegrilde vis en romige pastagerechten.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Duckitt Red

Blend

2014 - rood - Darling

Diepe, donkere robijnrode kleur en een intense neus van bosbessen met een vleugje sigaar. 2014 is mooi vol, met fijn geïntegreerde tannines, die het complete spectrum van bosfruit tonen. Deze blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, heeft 10 maanden gerijpt in Frans eiken vaten.
Een prachtige wijn bij stoofschotels van stevig, rood vlees of bij een gastronomische burger.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Bush Vines Rosé

Pinotage

2015 - rose - Darling

Bush Vines zijn druivenstruiken die zonder ondersteuning (‘draagconstructies’) groeien, Ze worden zodanig onderhouden, gesnoeid als waren het “echte struiken”. De plant is in de regel ouder en levert daarmee een betere kwaliteit druiven.
De Bush Vines range is de vaandeldrager van Cloof Vineyards. De druiven groeien in een niet geïrrigeerde ‘bush vines’-wijngaard.

Een charmante, gemakkelijk te drinken rosé van de Zuid-Afrikaanse pinotage-druif, in een briljant, zalm-roze kleur. Een intense neus van rozenblaadjes ondersteund door frambozen en ananas. Een mooi volle wijn met tropische smaken en een fris, uitgebalanceerd zuurtje.
Geniet van deze overheerlijke rosé bij verse meloen gerold in prosciutto ham, tempura garnalen, maar ook de meest uiteenlopende tapas-gerechten. Proost! En… eet smakelijk!

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Bush Vines Chenin Blanc

Chenin Blanc

2015 - wit - Darling

Een Chenin Blanc met een zachte gele kleur met groene zweem. Deze droge en tegelijk mooi volle Chenin explodeert in een uitbarsting van smaken zoals guave, passiefruit en papaja, ondersteund door een verfrissend, natuurlijk zuurtje. Een intense neus van guave en gedroogde vijg evolueert naar passiefruit.
Serveer en geniet van deze prachtige wijn bij bijvoorbeeld vers zeefruit.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Bush vines Pinotage Shiraz

Pinotage/Shiraz

2015 - rood - Darling

Deze intense, kersenrode wijn heeft een neus van rode bessen en kersen, met een vleugje aardbei en specerijen. De zachte, rijpe tannines en bessensmaken resulteren in een lange afdronk. Een vrolijke wijn die perfect past bij een pizza of een bbq. Of …, eigenlijk bij iedere vrolijke, informele gelegenheid….

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Daisy Darling

Chenin Blanc / Sauvignon Blanc

2015 - wit - Darling

Met 67% Chenin Blanc en 33% Sauvignon Blanc, brengt deze wijn frisheid, smaak en pit. Intense ananas, passiefruit en citrus en een uitgebalanceerd zuurtje geven deze wijn een unieke stijl.
Heerlijk bij verse oesters, gegrilde witvis met groenten en rijst. Past echter ook uitstekend in een picknickmand gevuld met lichte snacks.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Ruby Darling

Pinotage/Shiraz

2014 - rood - Darling

Deze wijn, 85% pinotage en 15% shiraz, toont een kersenrode kleur, met een neus van rode bessen, kersen en een hint van aardbeien en kruiden (shiraz ...). De zachte, rijpe tannines en de intense bessensmaken, maken het tot een rustig volle wijn, met een prachtig lange afdronk.
De wijn, niet op hout gelegen, past perfect bij een stuk pizza. Of geniet ervan tijdens een bbq. Eigenlijk past ze bij iedere feestelijke gelegenheid.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Rosy Darling

Pinotage

2016 - rose - Darling

Met een mooie, kersenrode kleur geeft deze jonge rosé een mooie neus van aardbeien en een hint van rode kersen. Ze wordt ondersteund door zachte, doch rijpe tannines en een intense bessensmaak, leidend naar een lange afdronk.
Drink deze rosé bij bijvoorbeeld meloen in prosciutto ham, of tempura garnalen. Ook bij tapas is ze niet te versmaden.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Dusty Road Chenin Blanc

Chenin Blanc

2015 - wit - Darling

De 5 km lange, onverharde weg, leidend naar de wijnkelders van Cloof, met bijkomend stof als auto’s eenmaal op deze weg ‘zitten’, is één van de kenmerken van het droge Afrikaanse landschap die onze wijnen maakt tot wat ze zijn.


Deze droge wijn is bleek geel van kleur, met een tintje groen. Ze is mooi vol en opent als ware het een explosie van tropische smaken: guave, passiefruit en papaja; tegelijkertijd ondersteund door een verfrissend, natuurlijk zuurtje. De intense neus van guaves en gedroogde vijgen evolueert vervolgens naar passiefruit.
Geniet van de Chenin Blanc bij verse zeevruchten, gegrilde witvis met groente en gearomatiseerde rijst. Of vergeet niet gewoon een fles mee te nemen op de eerstvolgende picknick.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Dusty Road Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2015 - wit - Darling

Een bleke witte kleur met een groene tint. Een intens tropische neus met sporen van sinaasappelschil en een hint van gras. Deze droge wijn heeft een explosie van tropisch fruit in de mond; ster- en passievrucht. Ze wordt goed ondersteund door goede, natuurlijke zuren.
De wijn vormt een geweldige begeleiding van verse zeevruchten, een groene lentesalade, maar ook de Japanse keuken.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Cloof - Dusty Road Pinotage

Pinotage

2015 - rood - Darling

Met een mooie rode kleur, opent de wijn zich met een neus van rode bessen, kersen en een hint van aardbeien en kruiden. Zachte, maar rijpe tannines gecombineerd met intense bessensmaken, maken het tot een rustige volle wijn, met een prachtig lange afdronk. Ze heeft niet op hout gelegen.
De wijn past perfect bij pizza, een bbq, of gewoon zomaar; ... bij een informele gelegenheid.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Lothian vineyards

- - Zuid-Afrika

Lothian Vineyards, Elgin Zuid-Afrika, is gesitueerd in een weelderige omgeving aan de oever van de Palmiet-rivier, met een eigen meer in Elgin Valley. Na een jarenlange zoektocht naar de perfecte locatie onthulde Elgin’s terroir, met haar koele klimaat, zich als een elegante setting voor de teelt van druiven van uitzonderlijke, Bourgondische stijl: Pinot Noir, Chardonnay en Riesling.
Het landgoed wordt gekenmerkt door de natuur, gepositioneerd in de biosfeer van de Kogelberg. Hier bevinden zich 1.654 plantensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De eveneens aanwezige, bijzondere diersoorten werden verwerkt in de namen van de wijnen. Bijzondere namen voor bijzondere wijnen die meermaals werden bekroond.
Lothian vineyards


Lothian - Isobel rosé

Mourvèdre

2015 - rose - Elgin

Met een ‘bleke zalm kleur’ geeft deze rosé, van de mourvèdre druif, aroma’s van rood fruit en citrus met een vleugje “wet stone, earthiness”. Droog, fris, met volle aardbei-, watermeloen- en rode bes-tonen en subtiele specerijen. Aanhoudende afdronk.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Lothian - Chardonnay

Chardonnay

2014 - wit - Elgin

Een lichtere stijl Chardonnay met een neus van citrus en groene appels. De afdronk heeft nuances van fruit en bloemen met een verfrissende, citroenachtige expressie. Het lichte eiken draagt het Chardonnay fruit verder, terwijl het zijdezachtheid toevoegt.


Lothian - Riesling

Riesling

2013 - wit - Elgin

Prachtig licht van kleur, biedt deze Riesling een aroma van de klassieke Lothian Riesling, maar met groene mango-, nectarine- en lyche-tonen. Een lang en fijn pallet met de levendigheid van fruitparfums zoals guave, zoete perzik, overlapt met hints van witte kers, sorbet en kruidnagel. De volle balans nodigt uit voor een tweede glas.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Lothian - Horny Owl Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2013 - wit - Elgin

Een licht gele kleur; geconcentreerd en intens van de buitenkant; uitnodigende neus van typisch Elgins’ tropisch fuit, papaya en een hint van grapefruit. Een stijlvolle, lange sauvignon blanc, met een kruidig elan.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Lothian - Horny Owl Shiraz

Shiraz

2012 - rood - Elgin

Horny Owl Shiraz verleidt de zintuigen met een diepe paarszwarte kleur, een overvloedig bouquet van rijp fruit, witte peper en bramen, dat samen komt in een speels karakter en langdurige afdronk. Kan prima weggelegd worden, maar ook heerlijk genoten worden bij bijvoorbeeld wild lende vlees of een paddenstoelen risotto.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Lothian - Pinot Noir

Pinot Noir

2016 - rood - Elgin

Deze 100% Pinot Noir barst open met viooltjes, zwarte kersen en steranijs. Sappig op het gehemelte; met een kern van vol fruit; geschraagd door de levendige aciditeit die verpakt is in smaken van de zwarte pruim, framboos en hartige elementen met zachte tannines. Geniet van deze Pinot Noir bij gerookte ham, boeren paté, of een ciabatta met eekhoorntjesbrood.
De wijn rijpte 11 maanden op Frans eiken (20% nieuw) en werd licht gefilterd alvorens te worden gebotteld.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall Wines

- - Zuid-Afrika

Teddy Hall zoekt en verlegt met opzet grenzen, sporend naar andere manieren om het complexe spel van tegenstellingen dat de mogelijk- en onmogelijkheden in het ‘wine making process’ bepaalt, te beïnvloeden. In dat opzicht neemt hij de rol van ‘rebel with a cause’ op zich. Standaard verwachtingen compenseert hij door individualiteit. Tegelijkertijd omarmt Tedday Hall het bewogen erfgoed van zijn geliefde Stellenbosch, waarbij de wijnen zijn integriteit in deze weerspiegelen.
Teddy Hall Wines


Teddy Hall - Doreen Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2014 - wit - Stellenbosch

Deze strokleurige, smaakvolle Sauvignon Blanc geeft prachtig tropisch fruit, kiwi en vers geplukte tuinkruiden en een vleugje 'fruitsalade' in de neus. Met een prachtige afdronk nodigt Doreen uit om het glas vooral bij de hand te houden ...
Tim Atkin MW gaf de vintage 2013 van deze Sauvignon Blanc maar liefst 92 van de beschikbare 100 punten in zijn 2014 Zuid-Afrika rapport.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - Jan Blanx

Super White cuvée NV

- wit - Stellenbosch

Een blend van 90% Sauvignon blanc, 8% Semillon en 2% chenin blanc.
Licht van kleur; mooi droog, met aroma's van meloen en vijgen. Verfrissend, smaakvol in de afdronk. Verleidt tot het nemen van nog een nip ...

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - Summer Moments

Chenin Blanc

2011 - wit - Stellenbosch

Een zuivere, smaakvolle wijn met een prachtige balans. Tropisch fruit- en ananas aroma's completeren het levendige, frisse pallet. Een verfrissende afdronk met een aanhoudende sensatie van kruiden en wilde honing.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - Doreen Shiraz

Shiraz

2013 - rood - Stellenbosch

Diep paars van kleur; gelaagd met een merkbaar rokering shiraz-karakter, bessen en kruiden. De prachtige concentratie en zuiverheid van zwart fruit, maken Doreen Shiraz tot een verleidelijke wijn. De afdronk is vanwege de jeugdigheid van de wijn prikkelend te noemen. De volle fruittonen vergroten de complexiteit en de verleidelijkheid met het verstrijken van de tijd.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - Sgt. Pepper

Blend

2009 - rood - Stellenbosch

Een blend van voornamelijk shiraz met ... (the wine makers' secret).
Diep donkerrode wijn, met aroma's van zwart fruit en een vleugje rokerigheid van een shiraz en pure chocolade. De afdronk is langdurig, verleidelijk met fluwelen tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - Wintermoments

Blend

2011 - rood - Stellenbosch

Een blend van Shiraz, Cabernet-Sauvignon en Pinotage.
Pruimen-, cassis- en chocola aroma's worden gevolgd door fluwelen tannines en een lange afdronk. Heerlijk, ook in de zomer, bij de meeste vlees- en vegetarische gerechten, maar ook pizza en pasta.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - MCC Blanc de Blancs

MCC

2008 - wit - Stellenbosch

Deze Blanc de blancs Methode Cap Classique is vol van sterke, maar geraffineerde bubbels. De levendige zuren dragen het fruit van de Chardonnay en de smaken van vers gebakken brood. Prima op dronk nu, maar zal de komende jaren verder toenemen in complexiteit en diepte.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Teddy Hall - MCC Brut

MCC

- wit - Stellenbosch

De Brut Methode Cap Classique is levendig en smaakvol, met een pallet van de Chardonnay en vers gebakken brood.
Tim Atkin MW gaf 91 van de beschikbare 100 punten in zijn 2014 Zuid-Afrika rapport.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Boland Cellar

- - Zuid-Afrika

Genomineerd als een van de Top 20 exporterende, Zuid-Afrikaanse bedrijven. Erkend als één van de top 100 wijnproducenten door de ‘World Association of Wine & Spirits Writers en zonder enige twijfel de top wijnproducent in de hooggewaardeerde Paarl regio (Zuid-Afrika).
Wijlen Peter Sichel beantwoorde ooit de vraag ‘Wat maakt een goede wijn?’ als volgt: “Het karakter van een wijn wordt bepaald door het terroir; de kwaliteit wordt bepaald door de mensen; en de persoonlijkheid van de wijn wordt bepaald door het weer." Boland heeft een veel simpelere definitie: “Wanneer je denkt een glas te hebben gedronken, maar de fles blijkt leeg te zijn; dan moet het een uitstekende wijn zijn!”
Boland Cellar


Boland Cellar - Reserve (No.1) Pinotage

Pinotage

2011 - rood - Paarl

Een expressieve Pinotage met smaken van rijp fruit. Attractief hartige tonen combineren prachtig met zachte eik-tannines. Een prachtige lange afdronk. Hand-geplukt, 'single vineyard', ongefilterd, 'natuurlijke' fermentatie.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Boland Cellar - Cappupinoccinotage

Pinotage

2011 - rood - Paarl

Liefhebber van cappuccino en een glas goede wijn? Cappupinoccinotage combineert een verleidelijke pinotage met delicieuze mokka tonen van gemalen koffiebonen en cacao.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Boland Cellar - Cape Ruby port

Portwijn

2010 - rood - Paarl

Een zuid-Afrikaanse, elegante, ruby portwijn op basis van shiraz. Heerlijk bij een dessert, of op een koude winterdag, bij de open haard...

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Montestell - Red Muscadel

Portwijn

2012 - rood - Paarl

Een Zuid-Afrikaanse portwijn met rozijn-warme, zinnelijke fruitsmaken. Heerlijk bij een dessert, op een koude winterdag, bij de open haard, of zomers, licht gekoeld, op het terras...

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Montestell (by Boland)

- - Zuid-Afrika

One Region, Five Climates, Materfull Blending.
Montestell


Montestell - Rosé

Rosé

2011 - rose - Paarl

Bijzonder aangenaam fruitpallet in perfecte balans met een prikkelende afdronk. Een heerlijke rosé voor bij een picknick, salade, of tussendoortje. Of gewoon, gewoon ...

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Montestell - Shiraz

Shiraz

2009 - rood - Paarl

Een licht bitter zuurtje van zwarte bessen met zachte eik tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Montestell - Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

2010 - rood - Paarl

Soepele Cabernet Sauvignon. Donker fruit en gedroogde kruiden worden gecomplementeerd door zachte eik tannines.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Clos Malverne

- - Zuid-Afrika

Tot 1985 leverde Clos Malverne haar druiven aan ‘Stellenbosch Farmers’ Winery’. (Noem het voor het gemak ‘de coöperatie’.) Toen in 1986 de eerste 800 flessen Cabernet Sauvignon zelf werden geproduceerd en de wijn direct hoog werd gewaardeerd, besloot de familie Pritchard wijn in eigen beheer te maken. Met Suzanne Coetzee als winemaker maakt de wijngaard inmiddels een lijn met prachtige wijnen.
Clos Malverne


Clos Malverne - Kleinerivier Cabernet Sauvignon / Pinotage reservé

Cabernet Sauvignon / Pinotage reservé

2009 - rood - Devon Valley

'A prefect blend' van 50% Cabernet Sauvignon, 35% Pinotage en 15% Merlot. Heeft ruim 12 maanden op Frans eiken gelegen. Een volle wijn met Zuid-Afrika's eigen druif: Pinotage. Aangenaam droge tannines, kruidig, met prachtige fruittonen (rijpe bessen).

 
Download uitgebreide informatie (PDF)


Clos Malverne - Kleinerivier Cabernet Sauvignon/Merlot

Cabernet Sauvignon/Merlot

2010 - rood - Devon Valley

Een (h)eerlijke rode wijn; om zo van te genieten. Lichtere stijl cabernet blend. Kruidig, 'bessig' karakter van de Cabernet, gecompleteerd met het fruit van de Merlot.

 
Download uitgebreide informatie (PDF)