Pieter Ferreira Blanc de Blancs
Specificaties
- Soort
- Mousserend
- Druifsoort
- Chardonnay
- Regio
- South Africa
- Jaar
- 2018
In 2011 realiseerden Ann en Pieter Ferreira zich dat Pieter verplicht op 60-jarige leeftijd met pensioen zou gaan bij Graham Beck Wijnen. Pieter zonder bubbels was ondenkbaar en 60 kwam veel te vroeg. We benaderden Graham Beck met betrekking tot het starten van ons eigen specialistische merk Cap Classique – Pieter’s pensioenproject. Pieters pensioen werd uitgesteld en hij is nog steeds bij Graham Beck-wijnen in dienst.
Ann is eigenaar van het merk Pieter Ferreira Cap Classique, waar zij en Pieter aan werken, zij aan zij, bij het inkopen en maken van enkele van de beste Cap Classique van Zuid-Afrika.
Vanaf het begin was het onze beslissing om Cap Classique te maken die we graag dagelijks zouden willen drinken. We zijn puur van hart en kijken voor onze inspiratie naar Champagne, waarbij we de klassieker gebruiken Champenoise-variëteiten. Lange veroudering van de droesem is voor ons uiterst belangrijk – de finesse, textuur, complexiteit en fijne belletjes is de beloning van geduld. In 2012 produceerden we 2500 flessen van onze eerste 100% Chardonnay Blanc de Blancs. Wij hebben dit zes en een half jaar later in 2019 op de markt gebracht. Het won de 2020 South African Platter’s Wine Gids - Nieuwe wijnmakerij van het jaar, Cap Classique van het jaar 2020 en hoogst gewaardeerde Cap Classique in de geschiedenis van de Platter Guide.
In 2013 introduceerden we een 100% Pinot Noir Rosé, die we in 2020 na zes en een half jaar op de markt brachten. jaren op de droesem. De Rosé is een serieuze Cap Classique met prachtig hartig en zwart fruit kenmerken. In 2016 produceerden we onze eerste cuvée, een blend van Chardonnay en Pinot Noir, Extra Brut in stijl. Deze wijn rijpt 5 jaar op de droesem en nog eens 6 maanden op de kurk voordat hij wordt vrijgegeven. We maken nog steeds maar hele kleine volumes, in totaal ongeveer 7500 flessen per jaar, en zijn daarmee de enige producent die al onze wijnen minimaal 5 jaar laten rijpen met nog eens 6 maanden kurk rijpen voordat ze op de markt komen.