Vinura

Pieter Ferreira

In 2011 realiseerden Ann en Pieter Ferreira zich dat Pieter verplicht zou zijn om op 60-jarige leeftijd met pensioen te gaan bij Graham Beck Wines. Pieter zonder bubbels was ondenkbaar en 60 kwam veel te snel.

We benaderden Graham Beck met het voorstel om ons eigen specialistische Cap Classique-merk te starten – Pieter’s pensioenproject. Omdat het om Pieter’s pensioen ging, is zijn pensioen uitgesteld en “behoort” hij nog steeds tot Graham Beck Wines. Ann bezit het merk Pieter Ferreira Cap Classique, waarbij zij en Pieter zij aan zij werken in het sourcen en maken van enkele van Zuid-Afrika’s beste Cap Classique.

Vanaf het begin was onze beslissing om Cap Classique te maken die we dagelijks zouden willen drinken. We zijn pure van hart en kijken naar Champagne voor onze inspiratie, waarbij we de klassieke Champenoise-variëteiten gebruiken. Lange rijping op de droesem is voor ons uiterst belangrijk – de finesse, textuur, complexiteit en fijne bubbels zijn de beloning van geduld.

In 2012 produceerden we 2500 flessen van onze eerste 100% Chardonnay Blanc de Blancs. We brachten deze zes en een half jaar later in 2019 op de markt. Het won de 2020 South African Platter’s Wine Guide – Nieuwe wijngaard van het jaar, Cap Classique van het jaar 2020, evenals de hoogste score voor Cap Classique in de geschiedenis van de Platter Guide.

In 2013 introduceerden we een 100% Pinot Noir Rosé, die we in 2020 uitbrachten na zes en een half jaar op de droesem. De Rosé is een serieuze Cap Classique met prachtige hartige en zwarte fruitkenmerken.

In 2016 produceerden we onze eerste cuvée, een blend van Chardonnay en Pinot Noir die Extra Brut is qua stijl. Deze wijn rijpt 5 jaar op de droesem met nog eens 6 maanden rijping op de kurk voordat hij wordt vrijgegeven.

We maken nog steeds slechts zeer kleine hoeveelheden, ongeveer 7500 flessen in totaal per jaar, en we zijn momenteel de enige producent die al onze wijnen minimaal 5 jaar op de droesem laat rijpen met nog eens 6 maanden rijping op de kurk voordat ze op de markt komen.