Vinura

Conservation Coast Pinot Noir

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Pinot Noir
Regio
Hermanus
Jaar
-

De druiven voor deze wijn groeien in Hermanus (Upper Hemel-en_Arde vallei) op de Whalehaven wine farm. Whalehaven behoort tot Idiom.

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. De dag erna werden de trossen met de hand gesorteerd en de steeltjes verwijderd. Een tweede selectie van de druiven vond plaats op een vibrerende tafel, om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Na het uitschakelen van de koeling warmden de druiven op natuurlijke wijze op. De gisting nam 11 dagen in beslag, waarna de wijn werd geperst en gedurende twee dagen met rust werd gelaten. De malolactische fermentatie vond plaats op het vat, waar de wijn 9 maanden verder rijpte.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een kersenrode kleur (aan de randen neigend naar paars) geeft ze een zoet bloemenboeket van rozenblaadjes en witte peper dat zich vervolgens ontwikkelt tot een fluwelen midden palet met hartige en aardse tonen. De afdronk is helder en fris. Een Pinot Noir ervaring pur sang.

Downloads