Vinura

900 series Nebbiolo

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Nebbiolo
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

De Idiom 900 serie wordt in zeer beperkte hoeveelheden gemaakt. In de regel 3 vaten, ofwel 900 flessen van het beste van het beste van Idiom.

De druiven voor deze fantastische Nebbiolo worden (uiteraard) met de hand geplukt. Na een koude maceratie gedurende twee dagen werd een speciale gistcultuur toegevoegd. De gisting vond plaats in 500 liter, open vaten gedurende 7 tot 11 dagen, op een temperatuur van tussen de 26 en 32˚C. Na persing met een kleine 50 kg handpers, vond de malolactische fermentatie plaats in 300 liter Frans eikenhouten vaten. Daarna rijpte de wijn nog eens gedurende 24 maanden in 300 l Frans eikenvaten, alvorens licht te worden gefilterd en op 9 januari 2016, hand-gebotteld.

Een rijke, adellijke rode wijn. Deze Nebbiolo, van wijngaarden in Stellenbosch met een lage opbrengst (in hoeveelheid!!), heeft een granaatrode kleur en een elegant boeket met aroma's van kersen en rozen. Teer-, truffel- en leder-smaken mengen zich in het palet, met hints van zoete en zure bessen en gedroogde kruiden. De zijdeachtige, gestructureerde tannines leiden tot de conclusie dat deze Nebbiolo opgelegd alleen maar nog mooier wordt.

Helaas! Wij hebben onze voorraad uitverkocht. Wanneer u op de hoogte gehouden wil worden van 'nieuwe' vintages, laat het ons weten via de contactpagina.

Downloads