Vinura

Cocoa Hill Rose

Specificaties

Soort
rosé
Druifsoort
Cabernet Sauvignon
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

Deze wijn heeft een zachte, zalmroze kleur en barst van de aroma's van aardbeien en rozenblaadjes. De smaak is levendig met een goede balans tussen de heldere zuurgraad en smaken van Turks fruit, aardbeien en rode kersen. De afdronk is sappig en droog en de wijn heeft een aangename lengte. Cacao Hill Vintage voorwaarden 2021 was een uitstekende jaargang voor de Rosé op Dornier. Het rijpingsseizoen was koeler dan de vorige jaargang. Het resultaat van dit koelere seizoen was dat de druiven rijpen op een lager suikergehalte en met een frissere natuurlijke zuurgraad en meer delicate smaken.

Fermentatie en veroudering
De Cabernet Sauvignon rijpte eind februari. De druiven zijn met de hand geplukt en direct na het ontstelen geperst om lichtroze sap te verkrijgen. De resulterend lichtroze sap gefermenteerd gedurende 14 dagen bij 12 graden Celsius en verbruikt nog vier maanden op de volledige droesem om de wijn volheid en body te geven.

Foodpairing                                                                                                
Met zijn verleidelijke roze kleur past deze wijn goed bij verse zalm, koud vleeswaren, rivierkreeftjes en salades. Het is ook een geweldige match voor sushi.

Downloads