Vinura

Bloemcool Berg en Dal Grenache Noir

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Grenache Noir
Regio
Piekenierskloof
Jaar
-

Berg en Dal is de naam van de wijnboerderij in de Piekenierskloof-vallei; de wijnstokken (Grenach Noir) werden er al in 1973 geplant. Het extreme verschil in dag- en nachttemperatuur creëert een ‘gezonde’ omgeving voor de Grenach Noir ‘bush vines’.

Hand geplukt in de vroege morgen werden de druiventrossen in gekoelde trucks naar Paarl gebracht. 20% van de trossen werd in een foudre (zeer groot houten wijnvat) ‘gegooid’. Daar bovenop kwamen de gesorteerde (‘losse’) druiven waarna fermentatie startte. Punch-downs en pump-overs zorgen voor een maximale extractie van de smaken. Mand geperst vond de malolactische fermentatie plaats in oude vaten. Slechts twee werden op basis van de kwaliteit geselecteerd om (niet geklaard) te worden gebotteld tot Bloemcool Berg en Dal. Totale ‘productie’: 495 flessen.

Licht, helder rood in het glas verleidt deze Grenache Noir de neus met een gelaagdheid van verse cranberries, kersen en kruiden. De strakke tannines staan in lijn met de rood fruit-smaken en de frisse zuurgraad.

Downloads