Vinura

Fairview Pegleg Carignan

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Carignan
Regio
Swartland
Jaar
-

De familie Basson, was één van de eerste families die Carignan plantten in Zuid-Afrika, begin jaren ‘80. Toen de 17 jarige Cobus Basson zijn vader hielp wijnstokken te planten, werd hij overreden door een tractor en verloor een been. Cobus, een man met veel humor en een grote geest, wordt liefkozend, door lokale boeren "Houtbeen" (Pegleg) Basson genoemd.

Deze monocépage Carignan, van wijnstokken die reeds in 1981 werden geplant, fermenteerde in rvs tanks, waarbij ze regelmatig werd overgepompt. De malolactische fermentatie vond plaats in Franse vaten (2de en 3de vulling), waarna de wijn nog eens 15 maanden werd weggelegd voor verder rijping. Alleen de beste vaten werden geselecteerd, licht gefilterd en gebotteld.

Pegleg Carignan is een ‘vette, levenslustige’ wijn met een enorm karakter en smaakdiepte, die bol staat van de essentie van bodem en zon. Met een neus van viooltjes, verse kruiden en wilde bessen, is het mondgevoel fris met smaken donkere vruchten zoals pruimen. De afdronk wordt gekenmerkt door de stevige tannines. Deze wijn profiteert van 2 tot 3 jaar rijping op de fles. Platter’s bekroonde de wijn in 2017 met 4 sterren.

Een ideale match met wild; struisvogel filet bijvoorbeeld. Hoewel ... deze wijn is een compliment voor elke maaltijd.

Downloads