Bloemcool Ernestus Shiraz
Specificaties
- Soort
- rood
- Druifsoort
- Shiraz
- Regio
- Swartland
- Jaar
- -
De druiven werden geoogst in een prachtige bushvine-wijngaard in Swartland. Eenmaal in de kelder vond na sortering de eerste fermentatie plaats in een 5.500 l foeder. Na 12 dagen werd de wijn geperst in een Marzola mandpers, waarbij het sap en de most apart, in Frans eikenhouten vaten werd bewaard voor malolactische fermentatie en rijping. Het 225 liter vat met de most-wijn is vanwege de ruwe kruidigheid en het Rhone karakter, geselecteerd om deze prachtige shiraz te maken. Botteling vond plaats na 23 maanden. Totale productie: 197 flessen.
Deze Shiraz met een medium robijnrode kleur, geeft een neus met golven van viooltjes, peper en gepeperde charcuterie. Het sappige mondgevoel is vol van pruimen, kruiden en hints van eiken. Een prachtwijn bij een mooi stuk gebraden vlees.