Vinura

Conservation Coast Chardonnay

Specificaties

Soort
wit
Druifsoort
Chardonnay
Regio
Hermanus
Jaar
-

De druiven voor deze wijn groeien in Hermanus (Upper Hemel-en_Arde vallei) op de Whalehaven wine farm. Whalehaven behoort tot Idiom.

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. Handsortering vond de volgende dag plaats. De trossen werden vervolgens direct geperst; het sap verbleef 1 – 2 dagen in een tank om rustig te bezinken. Sap en bezinksel werden gescheiden waarbij de temperatuur op natuurlijk wijze steeg. Gisting vond plaats op het vat gedurende 19 dagen. De drie maanden daaropvolgend vond regelmatige battonnage plaats. Twee weken lang, ieder dag, daarna een maal per week. Wijn en moer werden daarna gescheiden om vervolgens vier maanden verder te rijpen. Na een lichte filtratie werd de wijn gebotteld.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een lichte strokleur openen notities van krijtachtig kalksteen, verse fruitsalade en trifle, die zich vervolgens ontwikkelen in een rijke, Deense citroen custard, leidend naar een afdronk van geroosterde amandelen. Precies zoals u Chardonnay wil ervaren!

Downloads