Vinura

Protea rosé

Specificaties

Soort
rosé
Druifsoort
Mourvèdre blend
Regio
Coastal
Jaar
-

Deze rosé is gemaakt van meerdere druivenrassen: Mourvèdre 46%, Cinsault 32%, Grenache 15%, Carignan 5% en Shiraz 2%. Het probleem bij het maken van deze wijn was gelegen in het feit dat de druiven niet gelijktijdig tot volle rijping kwamen in het begin van de oogstperiode. Oktober 2018 gaf zowel nat, koud, maar ook ongebruikelijk warm weer en stevige winden die nogal wat schade toebrachten aan sommige wijngaarden. Gelukkig brachten januari en februari uitstekende condities, hetgeen leidde tot geweldige fruitsmaken en exceptionele zuren.

Iedere 'wijngaard' werd apart, met de hand geplukt. Na het verwijderen van de steeltjes werden de druiven geperst. De variëteiten fermenteerden apart, in rvs-tanks. De wijnen verbleven enige tijd ‘sur lie’ waarmee een vol en mooi rond palet werd verkregen. Pas daarna werd de blend samengesteld en de wijn gebotteld.

Met een subtiel bloemig randje geeft deze rosé een fruitige neus van bramen en cassis met een vleugje zwarte bessenblad. Het mondgevoel is levendig en fris met een overvloed aan rode bessen en zwarte kersen. Met een bruisende aantrekkingskracht van de zuurgraad komt een mooie ronde textuur: gebalanceerd, maar toch verfrissend met een lange afdronk.

Downloads